Nieuws

Jonge ondernemers, schrijf jullie in voor de rommelmarkt

Kleedjesmarkt werd het vroeger genoemd. Nu noemen wij het de kinderkramerie. Een zeer belangrijk onderdeel van het Bruegheliaans Festijn.

Dit jaar zal de kinderkramerie tegen over het gemeentehuis zijn. Alles onder het dak en een plein vol gezelligheid. Dit alles is overkapt door de grote tent die er al staat. Geen last van extreme warmte of misschien een druppeltje regen. Maar gezellig flaneren langs alle kleedjes op de grond. Waar natuurlijk flinke handel wordt bedreven.

Het is weer mogelijk in te schrijven voor de kinderkramerie. De jonge ondernemers kunnen zich weer aanmelden om een plekje te reserveren. Dit is de kans jouw oude spulletjes of speelgoed, waar je niet meer mee speelt aan de man te brengen. Spaarpotten weer aanvullen en ouders hebben weer ruimte thuis in de kasten.…..

Dat is eigenlijk de bedoeling toch???
Mijn ervaring is echter anders…. Al het net verdiende geld moet natuurlijk direct weer geïnvesteerd worden. Deze jonge ondernemers kijken ook rond bij collega ondernemertjes en zien daar weer speelgoed, spelletje of ander zeer bruikbaar hebbedingetje.

Nee lieve ouders, heb niet de illusie dat er ruimte in de kasten vrijkomt, oud speelgoed gaat weg, maar nieuwe investeringen worden gedaan door deze marktkoopmensjes! Hier leren ze handelen, hier leren kinderen te vragen wat het kost en ja ze zijn weer blij met de nieuwe aankopen. En zo zijn ze een tijdje zoet met de nieuwe aanwinsten.
Eigenlijk heel educatief dus. En na afloop, als de kinderen hun plekje opgeruimd achterlaten, krijgen ze van ons een ijsje als dank. Dus lieve, jonge ondernemertjes uit Losser, schrijf jullie in! Het kan via onze site.  www.bruegheliaansfestijn.nl

Nog dik een maand te gaan. Ondanks onze vakanties blijft de organisatie op volle toeren draaien. Zelfs op vakantie blijven de bestuursleden actief in het organiseren. Onze lieve Mandy en Corien regelen echt alles voor de theatergroepen die Losser gaan bezoeken en het publiek weer de Bruegheltijden laten herbeleven. Onze Joy die een zeer belangrijke schakel is in ons reuzengebeuren. Maar onderschat de zware onderhandelingen niet van onze voorzitter Michael, John en Norbert. Petje af, wat dit team daar neerzet. Want de vergunningen zijn weer aangevraagd. Alles staat beschreven in een dik draaiboek.


Vier dagen Bruegheliaans festijn, het is te veel om alles op te noemen in een column. Elke week deel ik onze ervaringen met jullie.
Wij hopen jullie allemaal te zien vanaf 22 augustus voor een onvergetelijke Brueghelervaring samen met de Böggelrieders! En omdat we internationale groepen krijgen in Losser zal ik vast oefenen in de verschillende talen. De woordenboeken liggen al klaar voor het vertalen..

Tot Brueghel!

Sandra Tiethoff

Vensters: 
afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff