Nieuws

Schijtzooi

Jolijn Bruins

Hallo Losser! Een nieuwe blog van een nieuwe schrijver. Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Jolijn Bruins-van Hannen. Ik geef de vakken Nederlands en onderzoek op de middelbare school in Losser.

Mijn allergrootste hobby is het schrijven van verhalen. Ik lees veel en graag. Ook doe ik af en toe mee aan schrijfwedstrijden. Stiekem droom ik ervan om ooit een boek te schrijven. En daarom vind ik het ontzettend leuk dat ik zo nu en dan het schrijven mag oefenen voor Hallo Losser!

Eerst wilde ik schrijven over de carnavalsoptochten die al dan niet doorgingen in die snoeiharde, vrieskoude wind. Over de opgebroken straten en de hardwerkende bikkels van stratenmakers die alles toch maar mooi klaar kregen voor de parade door Losser (respect!). Het valt echter allemaal in het niet bij dat ene onderwerp waardoor het hele land in rep en roer is: Corona. Elke dag volgt iedereen in spanning alle ontwikkelingen op de voet. Er wordt gehamsterd voor het leven en de desinfectiegelletjes (mooi Scrabblewoord mensen!) zijn niet aan te slepen.

Teleurstellingen zijn er, omdat prachtige evenementen, waar menigeen naar uitkeek, wellicht niet doorgaan. Hoe zal het gaan met het EK voetbal? Onze prioriteit ligt even niet meer bij de de knie van Memphis, maar bij het doorgaan van het toernooi. De Olympische Spelen? Het Songfestival? We kunnen nu alleen nog maar gissen. Onzekerheid alom.

Een paar weken terug las ik in de krant over het schitterende initiatief rondom de GP van Zandvoort. Er waren plannen om er hier in Losser één groot feest van te maken, compleet met rijsimulatoren in de cafés en bandenwissels voor het gemeentehuis. Wat gaaf leek me dat! Het staat nu allemaal op losse schroeven; er is nog helemaal geen uitsluitsel dat de GP Zandvoort überhaupt doorgaat voor de zomer.

Deze week ook teleurgestelde leerlingen op school. Leerlingen die al een schooljaar vol passie en inzet bezig zijn voor de musical. Er is fanatiek gewerkt aan zang, dans, decor en noem maar op. Er werd zo toegeleefd naar de uitvoering van de musical  volgende week om dan ein-de-lijk aan alle ouders, vrienden en familie, basisscholen en leraren het geleerde te laten zien. En dan nu het bericht dat de musical op de geplande datum niet door kan gaan. Zo sneu! Een lichtpuntje is dat sommigen dan zo heerlijk eerlijk reageren na zo’n bericht: wat een schijtzooi. Daar is zoveel mee gezegd: alle frustratie en teleurstelling zat erin. Hopelijk kan het virus gauw op zijn retour. Vot ermet! Dan kunnen we eindelijk weer (voor)uitkijken naar al die schitterende evenementen die in het verschiet liggen.

 

Vensters: 
afbeelding van Jolijn Bruins van Hannen

Door: Jolijn Bruins van Hannen

Mijn naam is Jolijn Bruins-van Hannen. Ik geef de vakken Nederlands en onderzoek op de middelbare school in Losser.  Mijn allergrootste hobby is het schrijven van verhalen. Ik lees veel en graag. Ook doe ik af en toe mee aan schrijfwedstrijden. Stiekem droom ik ervan om ooit een boek te schrijven.