Welzijn

Lid worden van een Nederlandse-Duitse club?

Lid worden van een Nederlandse-Duitse club?

Belangstelling in de Duitse cultuur, taal en onze buren dan zou u kunnen overwegen kennis te maken met de Lionsclub Losser-Gronau. In deze voor Europa unieke serviceclub zijn de heren en damesleden van Nederlandse en Duitse origine.

Het leuke van deze club is dat de Duitsers alles doen om zo goed mogelijk Nederlands te praten en de Nederlanders zou goed mogelijk proberen hun Duits te verbeteren. Elke veertien dagen komen ze op maandagavond bij elkaar.  Diverse onderwerpen komen aan bod, zoals nieuws en zaken over beide zijden van de grens. Ook zijn er regelmatig interessante lezingen en presentaties, bedrijfsbezoeken en is men is regelmatig actief met het organiseren van acties voor goede doelen.

Aanstaande zondagmiddag staan een aantal leden met een kraam op de Kerstmarkt in ons dorp Losser. Er worden daar heerlijke wafels en ook Duitse lekkernijen gebakken voor een goed doel. Nu voor een bijzonder project voor Avelijn van waar uit verstandelijk gehandicapten lichte hoveniers werkzaamheden uitvoeren. Het financiële resultaat van zondag gaat volledig naar een project om maaimachines, bladblazers e.d. die zij gebruiken te vervangen.

Om lid te worden moet je een beetje open staan voor nieuwe uitdagingen, sociaal betrokken zijn, je willen inzetten voor anderen, maar vooral ook jezelf blijven. Vaak ontmoet je door de samenkomsten vrienden voor het leven. Je ontdekt in het grensoverschrijdende karakter van deze club de bijzondere cultuurverschillen. Maar ook de bijzondere dingen die juist verbinden. Welk beroep je ook uitvoert is niet belangrijk. Ben je accountant of iemand met een verzorgend beroep, bankmedewerker of kunstenaar, ingenieur of maatschappelijk medewerker,  werkzaam in de agrarische sector of fabrikant, iedereen met een juiste ethiek zou lid kunnen worden. De leukste leeftijd om lid te worden is tussen 35 tot 55 jaar.

Voor meer persoonlijke informatie kun je contact opnemen met twee Nederlandse leden. Charlotte Breitenbach via 0031 615148855 of via Breitenbach.charlotte@gmail.com of met Eddy Veldman via 0031-657202516 of eddy.veldman@kpnmail.nl.

Maar zondag op de kerstmarkt even langs komen is natuurlijk ook handig!

Vensters: 
afbeelding van Rob Wegdam

Door: Rob Wegdam

Mijn naam is Rob Wegdam. Samen met mijn vrouw woon ik na ruim 47 jaar in Losser te hebben gewoond nu in Enschede. Na mijn werkzame leven ben ik mij gaan inzetten voor onze gemeenschap. Een van die activiteiten is Hallo Losser. Ik geloof namelijk dat goed communiceren de smeerolie is