Welzijn

Smullen met Smulders

Smullen met Smulders

Zoals u misschien nog weet heb ik u in een vorig blog gemeld dat ik in onze vakantie in Malcesine Italië 10 jaar ben geworden. Zoals bijna ieder kind mag zeggen wat het wil eten op de verjaardag had ik ook mijn wens: Grillhaantjes met rozemarijn.

Lopende door  het pittoreske plaatsje Malcesine Italië met zijn smalle straatjes omhoog en dan weer  omlaag  had  je nog van  je nog die kleine winkeltjes, veel souvenirwinkels maar toch ook de groenteboer, slager maar ook bah, getsie!  bij de poelier lagen 10 tallen geplukte zangvogeltjes als delicatesse in de koeling (toen nog toegestaan). Ondertussen had ik voor mijzelf al keuze gemaakt wat  we zouden eten!  Namelijk  haantjes/rollade van de gril. Mijn vader had alvast geld gereserveerd voor de grote dag.

Bij de volgende poelier  had men een grote grillinstallatie waar haantjes en kippenrollades werden gegrild. Dat had ik al meermaals geroken en wist beslist dat dat mijn keuze was. Maar wat zagen wij nu? Dennentakjes (Rozemarijn)  om de rollades gebonden? Nou ja dat zal wel goed gaan. Ja, Het was eindelijk was het zover  de 10e september, mijn verjaardag!

Vanavond lekker eten, maar ... mijn vader werd steeds zenuwachtiger  en begon overal  te zoeken: WAAR is nu het gereserveerde geld voor die haantjes gebleven? Het geld werd niet gevonden en dus "mijn" haantjes  gingen niet door Wat een teleurstelling voor zo'n 10 jarige. Als troost had mijn moeder nog enkele blikjes Unox knakworstjes. Die nacht is mijn vader ziek geworden van waarschijnlijk de combinatie  de worstjes en een flesje bier.

Voor mij gold geen beter vermaak dan leedvermaak. Eenmaal thuis gekomen en bij het uitmesten van de auto viel er een bundeltje met wel 100.000,-- Lires uit het handschoenenkastje ...


Recept: Haantje aan / van de grill

Benodigdheden:

  • 2 kleine of 1 grote  haan;
  • 2 el gedroogde rozemarijn;
  • 2.  paar takjes Rozemarijn
  • zout & peper naar smaak;
  • enkele el olijfolie;

De bereiding:

Week de gedroogde rozemarijn een dag voor de tijd in de olie, daarna het haantje hiermee dun insmeren , aan de binnenkant stevig kruiden met zout & peper en (verse) rozemarijn, reken een grilltijd 1 tot  1,15uur per kilo vlees. Bind met keukentouw twee rozemarijn takjes om het haantje.

Goed te combineren met een eigen gemaakte Risottorijst.

Vensters: 
afbeelding van Han Smulders

Door: Han Smulders

Dag,Mijn naam is Han Smulders en ben al 40 jaar werkzaam in de woninginrichting en breed werkzaam als vrijwilliger in Losser voor kerk en samenleving waaronder het noaberschop. Dit noaberschop wil ik graag uitdragen middels HalloLosser.