Welzijn

Venster Noaberschap zoekt eerste noaber...

Venster Noaberschap zoekt eerste noaber...

Het venster Noaberschap is vernieuwd. Een plek om dingen te delen met Noabers, in alle opzichten. Wie is de eerste Noaber die over de dam komt?

Ik werk met mensen uit heel Nederland. Het gaat meestal over samenwerking en over bedrijven goed organiseren. Met enige regelmaat heb ik het ook over Noaberschap. Ik omschrijf dat als: een stukje zorg hebben voor de mensen om je heen, weten wat er bij ze speelt. Terug kunnen vallen op elkaar.

Regelmatig wordt Noaberschap geplaatst in voorbije tijden. Dat klopt waarschijnlijk wel voor de meer strakke vormen van Noaberschap, waarin precies  omschreven is wát je in wélke situatie wél en níet doet met je buren. Dat past voor de meeste mensen niet bij hoe ze in 2016 hun leven willen leven.

Maar ik merk dat een iets lossere vorm van Noaberschap, oog hebben voor elkaars belangen en weten wat er speelt, veel organisaties sterker maakt. Het werken wordt leuker én de resultaten gaan er op vooruit.

Hallo Losser is voor het team van Hallo Losser – onder andere – een poging om Noaberschap in onze gemeente nieuw leven in te blazen. Weten wat er speelt, ideeën delen en een stukje zorg hebben voor elkaar en voor het leven in ons dorp. En daardoor samen nog vele jaren een prettige plek vormen om te wonen en te werken.

Dingen delen kan tegenwoordig op allerlei manieren. Een autorit delen, gereedschap delen, zorg delen – er zijn allerlei websites die ons daar in helpen. Maar delen gaat ook over: wij hebben een ‘kleine’, of ‘wij zijn getrouwd!’. Of: een dierbaar familielid is overleden. Voor al deze vormen van delen hebben wij op Hallo Losser het venster Noaberschap gemaakt. Vanaf vandaag staan wij in de startblokken om uw berichten aan al uw Losserse Noabers te plaatsen. De pagina’s zijn nu nog maagdelijk leeg. Wie wordt de eerste noaber in het venster Noaberschap?

Vensters: 
afbeelding van Wibo Haverkate

Door: Wibo Haverkate

Wibo Haverkate (1972) draagt zorg voor de organisatie van Hallo Losser, is ambassadeur van het venster Welzijn en is bestuurslid. Hij is daarnaast deskundige op het vlak van Organiseren zonder Hiërarchie en eigenaar van een organisatieadviesbureau.