Smullen met Smulders

Smullen met Smulders

Deze keer laat ik u kennis maken met een mooi, lekker en makkelijk recept

Na 700 kilometers

Wanneer ik afreis naar Toscane of omgeving, rij ik die route in twee etappes. Als de eerste ca 700 kilometers er op zitten ga ik naar het plaatsje Tortona, een fabrieksstadje midden tussen Milaan en Genua een plaats zonder toeristen. Het is een typisch Italiaans stadje.

Dan moet er natuurlijk nog gegeten worden. Op een van de vele binnenplaatsjes bevindt zich een pizzeria tjokvol met mensen uit Tortona. Daar waar de mensen uit het stadje naar toe gaan, daar is het eten goed, want een Italiaan is zeer kritisch wat eten betreft.

Deze pizzeria heeft een bijzondere pizza op het menu staan. Ik stond paf, een naturelle pizza die je na het bakken licht besmeerd met crème fraiche en dan belegd met wat rucola en met/of gerookte zalm of fijne rauwe Parmaham (of een mix)

Wat heb je nodig per pizza

Een kant klare pizzabodem uit het koelvak, 2 El. crème fraiche handje vol rucola en ca 1 a 1,5 ons zalm of zachte Parmaham om de pizza mee te beleggen. Ook goed koud te serveren).

Buon appetito et CIAO! 

afbeelding van Han Smulders

Door: Han Smulders

Dag,Mijn naam is Han Smulders en ben al 40 jaar werkzaam in de woninginrichting en breed werkzaam als vrijwilliger in Losser voor kerk en samenleving waaronder het noaberschop. Dit noaberschop wil ik graag uitdragen middels HalloLosser.