Sport en Hobby

Dinsdag de eerste wandeldag in Nijmegen

Dinsdag de eerste wandeldag in Nijmegen

Lees de blog over de belevenissen van: Jinne Stienstra, Ilona Lensen, Robin Padberg en Ben Nijkamp. 

Jinne Stienstra:

De groep heeft de eerste dag goed doorstaan ondanks de hitte. Overal was gelukkig water te krijgen. Drukte bij de start, de Waalbrug en diverse doorkomsten. Wel reuze gezellig met allerlei muziek en kinderen die komkommer, drop of snoep uitdeelden. Bij de laatste speciale rustpost trof het grootste deel van de groep elkaar. Het laatste stuk weer in file de Waalbrug over en vlak voor de finish nog een oponthoud. De score van de groep lijkt beperkt te zijn gebleven tot 1 blaar. Morgen dag 2: Wijchen! Eens kijken wat dat gaat brengen.

Ilona Lensen:

Hier ons verhaal van vandaag. 

Vanmorgen om 4.15 ging de wekker  opstaan en ontbijten. Om 5.15 uur met de bus richting start. Om 6 uur werden we weg geschoten en om 6.15 op weg. 
Wat een feestje was het iedereen heeft genoten.Het was wel zwaar, door  slaapgebrek, toch wel zenuwen en de warmte.
Wat een gezelligheid in de dorpjes. Al die kinderen met snoep,  komkommer en de talloze waterpunten en sproeiers.
Ook zijn we al een aantal andere Lossenaren tegen gekomen.
Oa. Koos de winter, Rick en Bennie Bouwhuis.

Robin Padberg:

Dit jaar loop ik met onze dochter Nomy Padberg , van 14 de vierdaagse. Op dag 1 moest er 32.5 km afgelegd worden. Onder extreme hitte is ons dat redelijk goed af gegaan. Start was om half 8 en rond 15.45 uur binnen. Morgen de psychologisch zware 2e dag , de dag van Wijchen.

Ben NIjkamp:

Hallo

De eerste wandeldag zit er op. Vanmorgen om 5.00 uur mochten we vertrekken voor de eerste 40 km. En.. het regende.... 6 druppels voor de start.

Het begin was zweterig (maar of dat door het weer kwam.... (of de restanten van gisteren moesten uitgezweet worden).

Het liep prima vandaag. Een lekker windje zorgde voor de afkoeling. Het was vandaag blauwe dinsdag door de Betuwe. De grote plaats waar we doorkwamwn was Elst. Ik zelf vind de omgekeerde route niet zo leuk als vroeger. Toen waren er veel meer feesten en publiek in de plaatsen die we nu morgens doorlopen. Het begon over de Waalbrug en de slot kilometers waren ook weer over de Waalbrug. Op de finish nog even het vochtgehalte op pijl brengen. Daarna douchen en slapen en eten. Daarna nog even Nijmegen in, om de sfeer te proeven en dan na bed.. op naar de  Roze woensdag.

Goodgoan

 

Vensters: 
afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid