Sport en Hobby

Hallo, ik ben Kim van Huizen

Hallo, ik ben Kim van Huizen

Ik ben 18 jaar en kom uit het mooie losser. Sinds 2 jaar heb ik een eigen spiegelreflex fotocamera en sindsdien is fotograferen mijn grote passie.

Vanwege mijn autisme heb ik oog voor detail. Dit is dus een goede eigenschap voor mijn passie om te fotograferen. Mensen denken vaak dat je autisme krijgt door een verkeerde opvoeding, maar dit is onzin. Autisme wordt je mee geboren en hier kan niemand iets aandoen.

Ik heb autisme

Drie jaar geleden vond ik het lastig te accepteren. Gelukkig ben ik daar nu overheen gegroeid. Autisme is een aangeboren stoornis in de hersenen. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken et cetera wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

Hallo, ik ben Kim van Huizen

De meeste mensen zien de wereld als een film maar mensen met autisme zien de wereld eerder als een stapel losse foto's, zij zien minder samenhang. Hierdoor kost het hen veel moeite om te begrijpen wat er gebeurt. Ook snappen zij vaak niet goed wat andere mensen bedoelen of voelen. Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Elke dag opnieuw. Autisme kent vele gezichten. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen. Anderen doen dit juist heel actief, maar vaak op een manier die “vreemd” overkomt. Er zijn mensen met autisme en een (lichte) verstandelijke beperking maar ook mensen met een hoge intelligentie.

Sommigen kunnen een behoorlijk zelfstandig leven leiden, anderen hebben hun leven lang veel hulp nodig. Maar voor iedereen met autisme geldt dat het knap lastig is om te leven in een wereld die je niet begrijpt, en die jóu niet begrijpt. Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 190.000 mensen hebben een vorm van autisme (bron: www.autismefonds.nl).

Wat fotografeer ik

Ik fotografeer het liefst dieren, mensen, de natuur en natuurlijk productfotografie van MVH Stucdesigners losser. www.stucdesigners.nl MVH Stucdesigners is het bedrijf van mijn ouders. Sinds een maandje of 2 ben ik de trotse eigenaar van de Canon EOS 1300D (hiervoor de 300D). Veel pubers zijn bezig met het uitgaan, met hun uiterlijk et cetera.

Ik ben bezig met fotograferen hier kan ik mijn rust en verdriet in kwijt. Want soms als het even niet gaat zoals het hoort te gaan pak ik mijn camera en ga ik even een stukje wandelen en fotograferen wat mij inspireert. Ik volg momenteel een fotocursus om de technische snufjes te ondervinden. Ik heb een aantal bekenden die zelf ook fotograferen, en zo delen we tips om nog beter te worden.

Vaak is mijn zus (Isabel van huizen) met haar eigen beautysalon www.beautybelle.nl mijn model. Ook te zien op bijgevoegde foto.

Hallo, ik ben Kim van Huizen

Op zondag 26 maart heb ik een fotografie opdracht gehad in Almere. Dit beviel me erg goed. Ze waren tevreden over de foto's. Ik zoek altijd nog dieren en mensen om op de foto te zetten om mijn portfolio uit te bereiden (kleine bijdrage).

Mocht je hier belangstelling voor hebben, mail dan gauw naar kimvanhuizen@hotmail.nl.

Hallo, ik ben Kim van Huizen

Hallo, ik ben Kim van Huizen

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.