Sport en Hobby

Wat te doen met een collectie gespaarde postzegels?

Mijn opa en oudoom spaarde ze, mijn vader spaarde ze en in mijn jeugd hield ik mij er ook mee bezig. Voor mij was het niet om het sparen alleen maar de interesse voor de wereld en verre landen.

Achteraf heeft het mij en ik denk ook vele andere postzegelverzamelaars kennis gebracht uit de hele wereld. De vreemdste landen zocht ik vanuit de postzegels in de wereldatlas op en ik wist daardoor vele namen van hoofdsteden. En door de beelden op de postzegels kende ik vele staathoofden en de landschappen om als voorbeelden te noemen.  In feite was dat een bron van informatie. Logisch in een internetloos tijdperk.

Nu de hamvraag.

Je bent nu op een leeftijd dat je wilt opruimen en keuzes moet en mag maken.  Willen de kinderen dit voortzetten of bewaren. Zoals vele andere spaaritems is postzegels sparen al jaren tanende en niet meer populair. Alles weggeven? Kan eigenlijk niet. Mijn vader heeft in de goede jaren tot circa 1995 jaar in jaar uit geïnvesteerd in eerste uitgave nieuwe Nederlandse zegels. En dan vergeet nog maar zijn uren. En dan de waarde tegenwoordig?

De afgelopen maanden heb ik contact gehad met enkele oud-leden van de voormalige postzegelvereniging in Losser. En heb ze gevraagd of zij medewerking wilden verlenen aan een eenmalige taxatiedag voor postzegels medio oktober in Losser.  Zij hebben hier positief op gereageerd en wilden daaraan zeker gaan meewerken. Het initiatief ziet er als volgt uit:

Oproep aan alle Lossernaren met een collectie gespaarde postzegels

Indien u met uw collectie of een deel van de collectie postzegels een taxatie zou willen hebben kunt u zich opgeven via een mail aan r.wegdam@home.nl. Na opgave ontvangt u het inschrijfformulier. Bij voldoende deelname wordt er komend najaar in Losser deze taxatiedag voor postzegels georganiseerd. Hiervoor wordt u dan ruim op tijd uitgenodigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met initiatiefnemer Rob Wegdam Losser: 0652 730 485.

Vensters: 
afbeelding van Rob Wegdam

Door: Rob Wegdam

Mijn naam is Rob Wegdam. Samen met mijn vrouw woon ik na ruim 47 jaar in Losser te hebben gewoond nu in Enschede. Na mijn werkzame leven ben ik mij gaan inzetten voor onze gemeenschap. Een van die activiteiten is Hallo Losser. Ik geloof namelijk dat goed communiceren de smeerolie is