Een stralend Böggeliaans Festijn

De voorspellingen zijn al goed! Veel zon, heel veel zon

Böggeliaans festijn

De laatste regenbuien trekken nu voorbij. De voorspellingen zijn uitstekend. Het zal een zonnig Böggeliaans Festijn worden.
Maar als ik nu weer de schilderij van Pieter Brueghel met de boerenbruiloft voor mij zie, met al die lekkere aardappelpannenkoeken op de borden krijg ik trek. Trek in onze Brueghel/Böggel feest. Kom maar op ik sta in de startblokken van het Böggeliaans Festijn. Böggeliaans festijn noem ik het nu, want samen met de Böggelrieders maken we een mooi, muzikaal en culinair feest van dit jaar.

Vast ritme

Het schrijven van artikelen en Brueghelcolumns was een vast ritme geworden in mijn agenda. Wat ga ik nu doen na de Brueghel met al die lege agenda plekken? Ik ga zeker nagenieten van de aankomende dagen, duik mij onder in het feestgedruis, wil culinair Losser proeven, muzikaal genieten en Losser beleven. Hierna komt politiek Losser weer bijeen na een zomerreces. Vervelen ga ik mij dus niet.

Allereerst een mega dank voor mijn medebestuursleden Corien, Jeroen, Carolien, Norbert, Michael, John, Brian, Mandy, Rick (twee keer) en Joy. Een topteam van harde werkers die met passie en plezier het Bruegheliaans Festijn organiseren én uitvoeren! Onze vele vrijwilligers die voor dag en dauw opstaan en met een lach op hun gezicht de taken uitvoeren. Wat moeten we zonder jullie?

Sponsoren bedankt

Het organiseren van het Bruegheliaans Festijn kan niet zonder geld. Zonder sponsoren kunnen we weinig beginnen. Het is dan ook fantastisch om de steun van de Losserse ondernemers, stichtingen en fondsen te mogen ontvangen. Het is erg mooi dat jullie vertrouwen in ons blijven houden. Velen droegen een steentje bij; groot of klein. Het bestuur hoopt graag dat jullie het Bruegheliaans Festijn blijven steunen. Samen met jullie kunnen we de aantrekkingskracht van Losser vergroten. Losser staat op de kaart. Het Bruegheliaans Festijn is het visitekaartje van Losser.

Verschillende stichtingen en verenigingen uit Losser zijn betrokken bij het organiseren van de dagen. Zij leveren hun kennis, kunde en tijd aan dit prachtige evenement. En niet te vergeten de EHBO'ers, beveiligers, politie, brandweer en de gemeente Losser.

De grootste artiest is het publiek zelf

En als laatste jullie; deelnemers en bezoekers. Het is fantastisch dat jullie al jaren in grote getalen komen. Daar doen we het allemaal voor. De grootste artiest is het publiek zelf. Zing en dans mee, loop een polonaise of geniet van een drankje en bekijk alles vanaf de kant, maar wees erbij. Samen maken we weer een groot feest van het Böggeliaans Festijn.Feestvieren zit in het DNA van Losser. En Brueghel heeft dit jaar weer een prachtig programma weten neer te zetten. Proef culinair Losser, geniet van muzikaal Losser en beleef ons mooie Bruegheliaans Festijn. 

Een lieve Breughel en Böggel groet van ons allen

Tot ziens….adieu… goed goan

 

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff