Welzijn

In de Spotlight: Mevrouw Kleijzen uit Overdinkel

In de Spotlight: Mevrouw Kleijzen uit Overdinkel

Regelmatig zetten we iemand in de Spotlight die we bezoeken en een bloemetje aanbieden

Deze keer zijn de bloemen beschikbaar gesteld door Ilona’s bloemen in Glanerbrug. Ilona woont in Overdinkel en wilde graag bijdragen aan dit initiatief.

Dochter in Zaandam

Naar aanleiding van een van onze eerdere berichten mailt de dochter van mevrouw Kleijzen Zij woont in Hoogezand en als geboren overdinkelse volgt ze Hallo Losser. Ze geeft haar moeder op voor een bloemetje omdat ze haar moeder een bijzondere vrouw vindt die altijd klaar staat voor een ander.

Overdinkel

Woensdagmiddag gingen wij op bezoek bij mevrouw Kleijzen (Grietje) en haar partner Jan. We zaten buiten want het is mooi weer. Mevrouw Kleijzen is geboren en getogen in Overdinkel en woont alweer 27 jaar aan de Veldkamp waarvan de laatste 17 jaar met Jan.

Bijzonder

Grietje geeft aan dat zij zichzelf niet zo bijzonder vindt. Ja, ze was mantelzorger voor haar vader en ze vangt de kleinkinderen op voor haar dochter in Overdinkel. maar dat is toch normaal? Oppassen hoeft ze inmiddels niet meer want het jongste kleinkind is inmiddels 12 jaar maar vindt het nog veel te gezellig en komt elke maandag en vrijdag na school even langs.

Als we verder praten vertelt ze over haar vrijwilligerswerk bij de Twentse Zorgcentra. Via haar dochter die stage liep op de Losserhof hoorde ze dat er ‘gastouders’ werden gezocht en dat leek haar wel wat. Eerst voor een bewoner die inmiddels is overleden. Sinds 25 jaar haalt ze een nu 45 jarige bewoonster op en neemt haar mee om wat leuks te doen en koffie te drinken bij haar thuis.

Dat ze affiniteit heeft met de zorg blijkt wel doordat ze bijna 20 jaar bij de Losserhof heeft gewerkt.

In de Spotlight: Mevrouw Kleijzen uit Overdinkel

Daarnaast ging ze jarenlang, een keer per week, naar Bruggerbosch om vrijwilligerswerk te doen op een groep met jong dementerende mensen. In verband met haar gezondheidsproblemen, de fusie en de vele wisselingen in personeel, is ze hier nu mee gestopt.

Grietje heeft bijna drie maanden geleden een nieuwe heup gekregen maar het herstel wil nog niet zo vlotten en ze moet weer geopereerd worden. Ze blijft positief, zo geeft ze aan dat als zij straks weer beter kan, zij en Jan interesse hebben in het project ‘AutoMaatje’: https://www.hallolosser.nl/nieuws/oproep-vrijwilligers.

Spotlight

Ken je ook iemand die ook wel eens in de spotlight mag, neem dan contact op met:

Karin Keur-  karin.keur@hallolosser.nl - tel: 06 439 390 31
inge Scholten- inge.scholten@hallolosser.nl - tel: 06 205849 95

Vensters: 
afbeelding van Karin Keur

Door: Karin Keur

Ik ben geboren en getogen in Losser en werk als wijkcoach bij de sociale wijkteams voor de gemeente Almelo. Ik ben ambassadeur voor het venster Welzijn.