Werk Economie

Winkelen in Losser

Winkelen in Losser 3.0

Winkelen in Losser 3.0

Er verandert momenteel veel in het winkelbestand van Losser. Zaken komen en gaan maar dat is elders natuurlijk ook het geval. De meeste winkeliers in Losser moeten het primair hebben van inwoners van Losser, sommigen weten toeristen of mensen van verder weg te trekken.

Interactie met klanten.

Veel ondernemers, zo ook in Losser, doen extra dingen om aandacht op hun zaak te vestigen. Modeshows, markten, proeverijen, Ladiesnights en andere evenementen zorgen voor veel activiteit en interactie. Persoonlijk vind ik dat heel mooi om te zien en heb ik veel bewondering voor iedereen die na sluitingstijd nog wat extra’s wil doen. Die reuring en interactie wordt ook zichtbaarder door media als Facebook en draagt ook bij aan onderlinge samenwerkingen tussen ondernemers. Zowel aankondigingen (van acties of events) als aanmeldingen verlopen regelmatig via Facebook en Hallo Losser (door en voor Losser) draagt ook graag een steentje bij aan het aandacht geven aan leuke evenementen voor Lossenaren. Wat (aansluitend) nog beter werkt voor winkeliers, is het opzoeken van het persoonlijke contact. Dit werkt juist goed en onderscheidend ten opzichte van de meer anonieme/landelijke webshops.

Klantenwensen vervullen.

Met betrekking tot het succes van persoonlijk contact, kan ik putten uit een recente eigen ervaring. Een tijdje geleden was ik in de nieuwe modezaak Soann op zoek naar een bepaald soort broek, die ik helaas niet kon vinden. Doordat er goed werd doorgevraagd naar mijn wensen, kreeg ik deze week een persoonlijk bericht mét foto via Facebook. De broek die wel voldeed aan mijn wensen, lag in mijn maat klaar om te passen. Zeer tevreden stapte ik de winkel uit, deze manier van shoppen scheelt mij een hoop tijd! Omdat ik het een voorbeeld voor anderen vindt, heb ik het in deze blog omschreven. Verdiep je echt in de persoonlijke wensen van je klant en verkoop meer!

Oproep aan bewoners van Losser.

Als we in Losser een mooi en gevarieerd winkelaanbod willen houden, moeten we als inwoners van Losser ook vooral in ons eigen dorp kopen. Natuurlijk kopen we allemaal wel eens buiten Losser of op internet, maar als we eerst allemaal kijken of we het in Losser kunnen vinden, hebben de ondernemers ten minste een kans. Dus allemaal doen, een leuk winkelbestand hebben we samen in de hand!

afbeelding van Astrid Kuhlkamp

Door: Astrid Kuhlkamp

Hallo Losser! Als inwoner van Losser wil ik graag mijn steentje bijdragen aan maatschappelijke doelen en daarom ben ik vrijwilliger bij dit platform. Daarnaast heb ik het adviesbureau FoodMarketing4U voor de professionale foodsector.  Ik ben getrouwd en heb ik twee schoolgaande kinderen.