Wonen

Binnenkort te koop: vrijstaand woonhuis met een uniek karakter

Binnenkort te koop: vrijstaand woonhuis met een uniek karakter

Binnenkort komt het markante woonhuis aan de Willgenkamp 72 te koop. Dit onder architectuur gebouwde woonhuis heeft een uniek karakter en met een landelijke uitzicht op het Dinkeldal.

Deze vrijstaande woning heeft een uniek eigen karakter en is in opdracht van de huidige bewoners in 1971 onder architectuur van Nico Zantinge gebouwd. Het huis ligt aan het Wilgenkamp op een perceel grond van ca. 770m2 aan de rand van Losser met uitzicht op het beschermde Dinkeldal.  

Het huis biedt bijzonder veel privacy. Het beschikt over 4 slaapkamers waarvan momenteel een in gebruik is als praktijkruimte.  De woning heeft veel daglicht door grote raampartijen. In het midden van het huis zit centraal een ruime open trap met mooie brede treden die de verschillende woonlagen met elkaar verbindt.

Bijzonderheden

  • In de zomer van 2015 is het complete dak vernieuwd met natuur lei en voorzien van 60 meter nieuwe dakgoten en 46 zonnepanelen;
  • Het huis beschikt over een volledig alarmsysteem;
  • De watertoevoer is voorzien van een water ontharder;
  • De woning is m.u.v. de bovenste twee slaapkamers voorzien van vloerverwarming;
  • De gehele woning is voorzien van HR++ beglazing.
  • Alle slaapkamers en een groot gedeelte van de woonkamer zijn voorzien van rolluiken.
  • Alle slaapkamers zijn voorzien van horren.
  • Hottub en buitendouche met veel privacy beschikbaar voor overname.

De indeling is als volgt:

Begane grond
De ingang zit op de begane grond. Naast de entree is een ruim fietsenhok. Er is een overdekte entree en een ruime hal met een toilet en de praktijkruimte, vanuit de hal toegang tot een royale open woonkeuken. Het huis heeft vanwege een splitlevelconstructie een open karakter. Op de begane grond bevinden zich verder de hoofdslaapkamer en een zeer ruime, nieuwe, badkamer met een bad, inloopdouche, twee wastafels en een toilet.

1e Verdieping
Via de centrale open en brede trap met zeven treden kom je op de volgende woonlaag met een grote moderne open en hoge woonkamer met een openhaard op gas. De woonkamer is aan alle kanten voorzien van grote raampartijen vanaf de vloer van elk 4m2 groot (7 ramen) . Vanuit de woonkamer bereik je het buitenterras en de tuin op het zuiden. Vanuit de woonkamer geniet je over de gehele breedte van de voortuin en het prachtige uitzicht over het beschermde Dinkeldal. Vanuit de woonkamer bereik je de 2e verdieping.

2e Verdieping
Vanuit de woonkamer bereik je de 2e verdieping met de vides, twee slaapkamers en een separaat toilet.

Souterrain
Beneden een hobbykamer en een inpandige garage. In de garage is er een verbinding naar een ruime kelder – 1.25mtr hoog - die zich onder de helft van het huis bevindt. Verder een hobbykamer met een aparte  wasruimte. Vanuit de hobbykamer bereikt men de tuinkamer.

Binnenkort te koop: vrijstaand woonhuis met een uniek karakter

Binnenkort te koop: vrijstaand woonhuis met een uniek karakter

Binnenkort te koop: vrijstaand woonhuis met een uniek karakter

Wilgenkamp 72

Tuinen
Vanuit de tuinkamer bereik je het beneden terras, waar zich de hottube en buitendouche bevindt, welke weer verbonden is  met de onder architectuur aangelegde tuin met vijver en een ruim tuinhuis. Vanuit deze tuin is via een poort de voortuin en de straat bereikbaar. Er zijn meerdere terrassen in de tuin die zorgen voor een speels effect. Deze tuin ligt geheel op het zuiden en is via een korte trap verbonden met het bovenste terras.

Aan de voorkant (straatzijde) van het huis ligt een vanuit het huis gezien een aflopende tuin naar het trottoir. Aan de kant van het hofje ligt de oprit naar de inpandige garage waar twee auto’s geparkeerd kunnen worden. Aan de entreekant van het huis ligt eveneens een kleinere gelijkwaardige aflopende tuin als aan de straatkant.

Dit woonhuis wordt komende week op Funda geplaatst. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Rob Wegdam: 0652 730 485.

Bekijk onderstaande video:

Vensters: 
afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.