Wonen

Overlast? Samen zoeken naar een oplossing!

In dit blog van Domijn vertellen wijkbeheerders Corine Jansen en Henk Vreeling over het omgaan met overlast door buren.

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders fijn en zorgeloos wonen. Soms ervaren huurders overlast veroorzaakt door de buren. Dat is vervelend. Vaak kan de huurder hier zelf iets aan doen door het gesprek met zijn of haar buren aan te gaan. Corine Jansen en Henk Vreeling, wijkbeheerders bij Domijn, vertellen u hier meer over.

Henk: “Wat voor de ene huurder een ergernis is, is voor de andere huurder overlast. We spreken van overlast als het gaat om regelmatige en aanhoudende verstoring van het woonplezier.”

Een goed gesprek

Corine: “Wij motiveren onze huurders altijd om eerst zelf op een rustige en respectvolle manier het gesprek aan te gaan met de ‘rustverstoorder’. Mensen zijn zich er soms namelijk niet eens van bewust dat zij overlast veroorzaken. Vaak werkt een goed gesprek heel verhelderend. En komen de buren samen tot een goede oplossing. Als dit niet lukt, bieden wij een helpende hand.”

Thuis voelen

Henk: “Komen de buren er samen niet uit, dan bespreken we de situatie samen met hen en de wijkagent in een bemiddelingsgesprek om zo tot een passende oplossing te komen. Afhankelijk van de overlast worden soms ook andere maatschappelijke instanties betrokken. Voor ons staat voorop dat onze huurders zich  thuis voelen in hun huis en buurt!”

Tip!

Ervaart u zelf overlast. Wacht niet te lang en ga het gesprek aan. Komt u er niet uit met uw buren? Meld dit dan bij ons. Dat kan op verschillende manieren. Bel ons gerust of spreek ons aan. Hoe eerder u overlast meldt, hoe eerder wij in actie kunnen komen.

Via uw persoonlijke account op mijn.domijn.nl kunt u ook eenvoudig en snel een meldingsformulier invullen.


 

Vensters: 
afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.