CML

Grand Cafe Restaurant Smit

Al meer dan 200 jaar een begrip in Losser en al die tijd hebben wij al vele gasten een unieke beleving laten ervaren.

De geschiedenis van Grand Café Smit begon bij Hendrik Smit, eigenaar van het Teylers Nyehuis (voormalig Logement & Hotel Smit). Gerard, zijn zoon, creëerde naast het logement ook een tweede vergaderruimte voor de Gemeente Losser. 

Vooruit in de tijd, in 1910, brengt ons bij het eerste eeuwfeest. Caecilia Smit laat het bestaande gebouw afbreken en herbouwen; compleet met nieuwe verdieping, paardenstallen, café, restaurant en een winkel. Met de verbouwing is beneden ruimte gecreëerd voor ontvangst van grote gezelschappen. De zaal wordt vooral als eetzaal en voor bijzondere gelegenheden gebruikt, zoals bruiloften en feestelijke bijeenkomsten. 

Na Suub Smit junior ging het hotel en de slijterij over naar zus Marianne en haar man Herman Poorthuis. In 1996 doet Marianne Poorthuis-Smit een stap terug om de initiatieven van de volgende familiegeneratie alle vrijheid te geven. Het voormalige koetshuis wordt dan al jaren niet meer als zodanig gebruikt en hierin komt een jongerencafé. Naast de uitbreiding van het jongerencafé wordt het gebouw in 1997 aan de binnenzijde grondig aangepakt en omgebouwd tot Grand Café.  

In 2015 wordt het Grand Café weer volledig gerestyled, waarbij blijkt dat oud en nieuw goed bij elkaar past. Met de metamorfose en de nieuwe zetting zijn we weer geheel bij de tijd en klaar voor heel veel gezellige dagen en bijzondere gelegenheden.  

Contactgegevens

Adres:

Brinkstraat 34-36

7581 GD
Losser
Telefoon: