Gezondheidszorg

Cursus Sociale Vaardigheid voor kinderen

De Sociaal Teams in de gemeente Losser organiseren de cursus Sociale Vaardigheden voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar.

Opkomen voor jezelf betekent dat je durft te zeggen wat je van iets vindt, dat je dingen durft te doen die je leuk of belangrijk vindt. Ook al denk je dat sommige andere kinderen of mensen dat stom, kinderachtig of gek vinden. Opkomen voor jezelf betekent ook dat je anderen dingen durft te vragen en dat je durft te zeggen dat je iets niet wilt. Het gaat dus steeds om durven. Eigenlijk betekent opkomen voor jezelf gewoon dat je zelfverzekerd bent, dat je jezelf durft te zijn. Op een goede manier opkomen voor jezelf kun je dus leren.

In de cursus leren kinderen andere kinderen kennen die het ook moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Samen leren zij hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen. Er wordt geoefend met samen spelen en samenwerken, hoe je een stevige houding krijgt en hoe je je stem kunt gebruiken. Ook wordt er geoefend hoe je contact maakt met anderen en hoe je met pesten om kunt gaan. De cursus wordt gegeven door een medewerker van Stichting Fundament en een medewerker van Wijkracht.

 

De cursus start op woensdagmiddag 15 maart in de Muchte aan de Vlasakker 2 te Losser.

Er kunnen maximaal 8 kinderen deelnemen, de eigenbijdrage is € 10.00

Voor meer informatie: www.sociaalteamslosser.nl   

Opgave en inlichtingen: Stichting Fundament, de Muchte, Vlasakker 2, Losser

Mail: c.tenklooster@stichtingfundament.nl of bellen naar 053-5369416 en vragen naar Christina ten Klooster


 

Vensters: 

Contactgegevens