Gezondheidszorg

Loket WIJZ ook in Overdinkel

Sinds april zetelt het loket WIJZ elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur in ’t Trefhuus in Overdinkel

WIJZ staat voor welzijn, inkomen, jeugd en zorg. U bent welkom voor elke vraag op dit gebied.

De integraal consulenten maatschappelijk werkers Monique Torn, Romy de Bruin en Sarah Medendorp van gemeente Losser zullen het loket WIJZ in ’t Trefhuus per toerbeurt bemensen. De consulenten kunt ook tegenkomen bij uw huisarts of op de basisschool.

Met welke vragen kan ik terecht?

U bent slecht ter been en wilt weten welke mogelijkheden er voor u zijn. Of u kunt door lichamelijke problemen steeds minder goed in uw huis wonen en u wilt hier de mogelijkheden van weten. Ook als u moeite heeft met boodschappen doen en wilt weten waar u terecht kunt, of ondersteuning nodig heeft voor uw beperkte kind kunt u terecht bij het WIJZ-loket. Hebt u een andere vraag? Aarzel niet en neem contact op of kom op het inloopspreekuur in Overdinkel. Ook kunt u dagelijks bij ‘t Lossershoes terecht van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Hoe werkt het?

Een gesprek met een consulent kan bij u thuis plaats vinden of in een spreekkamer die alle privacy biedt. Een consulent neemt eerst uw naam en adresgegevens op. Dit gebeurt alleen bij uw eerste gesprek. De consulent bespreekt samen met u uw hulpvraag. Daarbij kijkt de consulent naar wat u zelf kan en wat uw omgeving voor u kan betekenen. Soms lukt het niet om zelf, of met anderen, een oplossing voor uw situatie te vinden. De gemeente bekijkt dan hoe zij u op weg kan helpen of weet/kent andere mogelijkheden.

Training sociale vaardigheden

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen ook in ’t Trefhuus terecht voor een training sociale vaardigheden. Deze training is bedoeld voor kinderen die willen leren opkomen voor zich zelf, hoe je kunt omgaan met pesten, en voor een beter zelfvertrouwen. Maar ook voor kinderen die een te kort lontje hebben leren dat ze eerst tot tien moeten tellen alvorens ze hun boosheid ventileren. Sarah heeft een opleiding nationaal media coach gedaan. Monique heeft ervaring met dit soort trainingen. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten voor een groep van maximaal 10 kinderen. In Overdinkel hebben zich tot nu toe 8 kinderen opgegeven. Bij voldoende belangstelling zal er in het najaar weer een training worden gegeven.

De schaamte voorbij

Soms schamen kinderen zich om dergelijke trainingen te volgen. “Het lijkt net of ik anders ben.” Is een vaak gehoord commentaar. Niets is minder waar natuurlijk. Iedereen moet leren om het leven op een prettige manier te leven. Dit soort trainingen zijn daar voor bedoeld. Kinderen kunnen zich zelf opgeven, maar ook ouders, verzorgers en/of hulpverleners mogen contact opnemen.

Vensters: 

Contactgegevens

’t Trefhuus
Telefoon: 
053 5377 400

Contactpersoon

Telefoon contact: 
053 5377 400