Hobby

Foto: 

Advent-bloasers Losser

Een kleine, hechte groep, die in de advent periode de traditie van het midwinterhoornblazen in ere houdt.

HCC!Twente

HCC!twente is zijn één van de regionale afdelingen van de landelijke computerclub HCC. ( Hobby Computer Club ) opgericht 27 April 1977 Bijna elke vrijdagavond is er een bijeenkomst in 't Lossers hoes.

Vogelvereniging Edelzang

De vereniging Edelzang is opgericht 26 april 1952 en is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (N.B.v.V.). De vereniging heeft zich ten doel gesteld de vogelsport te bevorderen in de meest ruime zin van het woord, door het houden van vergaderingen en informatie bijeenkomsten. Ook kunnen leden op deze bijeenkomsten hun vogelervaringen uitwisselen.

Postduivenvereniging De Snelvlucht

De Snelvlucht Losser is een postduivenvereniging, die al bijna 100 jaar bestaat (opgericht in 1923).

Tot 1980 was het thuishonk café Koopman aan de Lutterstraat, daarna 2 jaar te gast geweest bij de IJsclub Losser.

In 1982/1983 hebben de leden van de De Snelvlucht samen de LK&PV een eigen onderkomen gebouwd.

Het clubgebouw staat naast sporthal de Fakkel.

Schrijfgerei

Frans Maathuis liep met zijn gezin, in de jaren 70, op een rommelmarkt in het Engelse East Anglia. Hij zag daar een inktpot en zei tegen zijn kinderen: “Kijk daar heb je nog een ouderwetse inktpot.” Waarop zijn kinderen hem verbaasd aankeken. Frans nam aan dat zijn kinderen wisten wat een inktpot was.

Van pianobouwer tot gepassioneerd miniatuurbouwer

Zijn opa speelde piano bij de “stomme” film (rond 1920-film zonder geluid). Fred zelf heeft vanaf zijn 9e t/m zijn 15e jaar klassiek pianoles gehad, maar met de opkomst van de Beatles en Rolling Stones begon zijn smaak te veranderen.