Cultuur

Carnaval Losser

Losser heeft, net als zijn buurgemeente in Twente, een carnavals cultuur die zich kan meten aan de die van onder de grote rivieren.

Steenfabriek de Werklust

Een uniek monument van bedrijf en techniek

Culturele Raad Losser stopt er mee

De Stichting Culturele Raad Losser, die werd opgericht in 1998, is per 1 april 2016 opgehouden te bestaan.

Zangvereniging Montana

De zangvereniging Montana is een gezellig koor in Overdinkel.

Opkomst prins januari 2015

De opkomst van Prins Wim III.

Muziekvereniging Excelsior Losser

Muziekvereniging Excelsior Losser is ontstaan in 1908 en is een bloeiende vereniging uit Overijssel met ongeveer 200 leden.

Het Martinikoor

Het Martinikoor is een Mannenkoor uit Losser. Het koor is opgericht in 1963 en kreeg onder leiding van dirigent Frits Rörink al gauw regionale bekendheid. Door optredens in KRO- en Avro radioprogramma's werd het koor ook buiten de regio bekend.

Harmonie Kunst & Strijd

Harmonie Kunst & Strijd is opgericht op 25 juli 1925 en een algemene muziekvereniging. Dit betekent dat iedereen welkom is en dat wij, ongeacht geloofsovertuiging of politieke voorkeur, samen musiceren. Geloof en politiek zijn voor ons zaken die los staan van muziek.

Adventbloasers Losser.

De Adventbloasers Losser hebben tot doel het midwinterhoornblazen in ere te houden.

Algemeen Drum- en Trompetterkorps De Tukkers

De leukste Muziekvereniging van Losser: Drumfanfare, Jeugdkorps, TukkerKidz, TukkerTwirl en Blaaskapel De Tukkerbloazers.

Sempre Crescendo

Concertvereniging…..wat betekent dit nu in de praktijk? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Bij een concertvereniging marcheer je niet op straat! Spelen we dan helemaal nooit buiten? Jawel hoor. Wij geven jaarlijks kleine openluchtconcertjes in de wijk of bij evenementen.

Openluchttheater Brilmansdennen

...qui fait la musique.

En dat geldt zeer zeker voor het sfeervolle Openluchttheater Brilmansdennen in het fraaie bosrijke gebied aan de rand van het twentse Dinkelplaatsje Losser.