Kunst Cultuur Historie

Het Martinikoor

Het Martinikoor is een Mannenkoor uit Losser. Het koor is opgericht in 1963 en kreeg onder leiding van dirigent Frits Rörink al gauw regionale bekendheid. Door optredens in KRO- en Avro radioprogramma's werd het koor ook buiten de regio bekend.

In 1994 werd een prachtige reis naar de partnerstad van Losser, het Russische Widnoje, en Moskou gemaakt.

Sinds 2001 staat het koor o.l.v. dirigent Paul Kempers. We treden gemiddeld 15 keer per jaar op.
Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur in ons eigen repetitielokaal aan de dr. Frederickstraat te Losser. De repetities zijn altijd open voor belangstellenden.

Ons repertoire is veelzijdig: we zingen zowel klassiek, als ook modern. Van Russisch Byzantijns naar vlotte Barbershop-songs. En hoewel het Martinikoor geen kerkkoor is, staat ook kerkelijke muziek op het programma en kunnen we een kerkdienst muzikaal opluisteren.

Naast de wekelijkse repetities en optredens zijn er ook andere mogelijkheden om elkaar goed te leren kennen. Zo maken we elk 2e jaar een meerdaagse trip naar het buitenland, waarin naast een aantal optredens ruim aandacht wordt geschonken aan de nodige ontspanning.

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebben, of lijkt het een uitdaging bij ons te komen zingen, neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens
Martinikoor
secretaris A.I.P/a Frans Keur
Telefoon 053 - 4788261
Email fahkeur@live.nl
Website http://www.martinikoor.nl