Kunst Cultuur Historie

Zangvereniging Montana

De zangvereniging Montana is een gezellig koor in Overdinkel.

“Zangvereniging” Montana is opgericht op 10 maart 1992.

Repertoire:
Montana heeft zich ontwikkeld tot een koor met een veelzijdig en toegankelijk repertoire. Het programma is zeer gevarieerd; er worden musical-, gospel-, populaire- en licht klassieke liederen gezongen. Dit repertoire wordt gezongen op eigen concerten ( wel of niet met medewerking van een muziekgezelschap of solisten) in verzorgingshuizen, muziekkoepel, winkelcentra enz.

Geschiedenis
De bedoeling was een zanggroep op te richten vanuit de jeugdleden van de “Kwaakgroep”van de N.H.Kerk. De leeftijd werd gesteld vanaf 12 jaar. De belangstelling hiervoor was echter niet groot of beter gezegd, helemaal niemand toonde belangstelling. Na verder overleg werd besloten toch een zanggroep samen te stellen met mensen van een andere leeftijd categorie. Daar was wel interesse voor, helaas waren dat maar 6 enthousiastelingen.

Toch gingen deze 6 zangers van start met als dirigent Raymond Breukers. Na een aantal maanden begon Montana te groeien en werd het een groep van 12 – 15 personen. Na 2 jaar ging Raymond een ander koor dirigeren en moesten we naar een andere dirigent op zoek. Gelukkig vonden we spoedig Irma Leever. Intussen was de groep uitgebreid tot een aantal van 30 – 40 zangers en zangeressen.

In 2007 wisselden wij weer van dirigent en onder de bezielende leiding van Han Schokker werd het niveau van Montana behoorlijk opgevijzeld. Helaas ging ook hij ons in mei 2014 verlaten en moesten we op zoek naar een nieuwe dirigent. Het bestuur ging in de zomer van 2014 voortvarend te werk en na een repetitie in augustus met 2 kandidaat dirigenten, zingen wij nu onder de bezielende leiding van Rolinde Zieverink.

Wij proberen een koor te zijn voor alle groeperingen, waar iedereen zich thuis kan voelen. Kortom “Zanggroep” Montana een koor dat al lange tijd bestaat en waar we nieuwe leden graag opgenemen binnen de “koorfamilie”!

Repetities:
Donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur Graag aanwezig zijn om 19.30 uur
Lokatie: Het Trefpunt – Pr.Hendrikstraat 1 – 7586 BG Overdinkel Pauze: 20.45 uur
Happy Hour: Eerste donderdag van de maand , om 21.30 uur

Contributie:
€ 15,= per maand/ 1e 2 maanden geen contributie

Dirigent:
Rolinde Zieverink – Rolinde

Begeleiding nieuwe leden:
Op het moment dat je aangeeft dat je op proef wilt komen zingen, wordt er iemand uit het koor gevraagd om jouw “zangmaatje” te zijn. Aan hem of haar kun je alle vragen stellen, die zich in de loop van de tijd voordoen. Wij hopen dat je je hier door, binnen onze “koorfamilie”, vlug thuis zult voelen. Je ontvangt een map met muziekstukken, die eigendom blijft van het koor. Deze moet weer worden ingeleverd, wanneer je besluit geen lid te worden of indien je op een later tijdstip het koor weer verlaat. Heb je al eerder in een koor gezongen, dan zul je waarschijnlijk weten welke stemhoogte bij jouw past. Probeer het anders gerust uit, de dirigent wil je hierbij eventueel helpen.

Contactgegevens
Secretaresse: Brigitte Huisman
Gronausestr. 232
7581 CM Losser
Tel: 053 – 4787323 / 0640224347
bhuisman232@ziggo.nl  
website; www.montana.nl