Kunst

Atelier De Wolknot

Een kleurrijk atelier op een bijzondere plek

Het Lossers Kunstcollectief (LKC)

De stichting “Het Lossers Kunstcollectief” stelt zich ten doel: het bevorderen van een gunstig kunstklimaat in de gemeente Losser en het scheppen van mogelijkheden tot zowel het beoefenen van beeldende kunst, het kennisnemen van uitingen van beeldende kunst, als het creëren van een ontmoetingspunt.

Joka Boeke, beeldend Kunstenaar

In 1949 geboren in Zutphen en in 1979 naar Losser verhuisd.
Van 1986 tot 1990 de Kunstacademie in Enschede gevolgd.
Momenteel 4 keramische banken in de Keukenhof.

Kristel Bosch sieraden

Kristel Bosch is in 1996 afgestudeerd aan de Vakschool te Schoonheven. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als goudsmid te Utrecht , nu zelfstander ontwerper van sieraden.

(Groep) Kunstenaars Losser

Kunstenaars Losser is een groep van professionele kunstenaars uit Losser, Overdinkel en Gronau. Elk jaar, in het derde weekend van mei van vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00, zijn de ateliers van de deelnemende kunstenaars open voor publiek. Op een aantal locaties is ook het werk te zien van gastexposanten elders uit het land.

Manon Leeflang

Manon Leeflang (Enschede 1969) studeerde in Leeuwarden aan de opleiding voor het kunstonderwijs aldaar. Zij kwam in 1999 terug naar haar geboortestreek Twente en vestigde zich uiteindelijk in Losser, het dorp waar zij opgroeide.

Marion Kroep

In 2006 ben ik, Marion Georgine Kroep begonnen met het schilderen in acryl. Door het volgen van diverse cursussen heb ik kennis kunnen maken met de vele mogelijkheden die het schilderen in acrylverf biedt. Het liefst schilder ik abstract en figuratief en maak hierbij gebruik van gemengde technieken. In het creatieve proces spelen twee zaken een belangrijke rol en dat zijn kleur en vorm. Door beide ben ik enorm gefascineerd. Voor mij betekent creatief zijn dat je bezig bent met uniciteit en vernieuwing, op zoek naar een persoonlijke antwoord.

Hans Paus

Behoudens enkele korte cursussen en workshops ben ik autodidact. Ik woon en werk in het Twentse Losser. Gestart met schilderen in 1988. Vanaf 2005 beroepsmatig kunstenaar. Mijn grote passie is het schilderen van landschappen. Fascinerend vind ik nog steeds dat wanneer je start met een leeg doek, er na enkele dagen een landschap ontstaat dat er altijd al lijkt geweest te zijn.

Marian Elfrink-Slippens

Marian Elfrink maakt schilderijen, voornamelijk·aquarel. De meeste onderwerpen zijn dieren, landschappen/natuur en personen. Daarnaast wordt ze veel gevraagd voor speciale projecten, namelijk het beschilderen van kunststof koeien.

Kunst in Losser

In Losser staan er op diverse plaatsen kunstwerken. Nergens staan ze beschreven maar we hopen hier een totaal overzicht te kunnen gaan maken.

Kunstschatten

De Vereniging Kunstschatten Losser heeft o.a. ten doel de kunst in de gemeente Losser te promoten. Onder anderen hebben zij de Kunstkring in het leven geroepen, die eens per maand samenkomt om van elkaars creaties kennis te nemen.