Kunst Cultuur Historie

Marion Kroep

In 2006 ben ik, Marion Georgine Kroep begonnen met het schilderen in acryl. Door het volgen van diverse cursussen heb ik kennis kunnen maken met de vele mogelijkheden die het schilderen in acrylverf biedt. Het liefst schilder ik abstract en figuratief en maak hierbij gebruik van gemengde technieken. In het creatieve proces spelen twee zaken een belangrijke rol en dat zijn kleur en vorm. Door beide ben ik enorm gefascineerd. Voor mij betekent creatief zijn dat je bezig bent met uniciteit en vernieuwing, op zoek naar een persoonlijke antwoord.

Vernieuwing ontstond voor mij in 2011 toen ik via beeldhouwer Ton van der Zanden in aanraking kwam met het boetseren van beelden in was. Hierdoor heb ik een derde aspect kunnen toevoegen aan mijn creatieve passie nl. naast kleur en vorm nu ook de beweging, zodat ik instaat ben mij nu driedimensionaal uit te drukken. Het vangen van een houding met emotie wordt zo een beeld met dynamiek.

Vanaf 2013 ben ik gestart met het geven van beeldhouw-workshops vanuit mijn atelier. In kleine groepen laat ik mensen kennismaken met de techniek en het ontdekken van de mogelijkheden van het boetseren in was. In 2014 ga ik deze werkzaamheden samen met Ton van der Zanden verder uitbouwen onder de naam marton. Kunst is wat ons bindt en door onze samenwerking proberen we vanuit onze eigen vaardigheden te komen tot een harmonisch geheel. Deze inspiratie heeft inmiddels geleid tot het vervaardigen van een aantal beelden van ons samen.

Contactgegevens:
Marion Georgine Kroep
Vosbultkamp 19
tel. 053 - 538 72 94
mob. 06 - 36 56 31 34
7586 GR Overdinkel
www.georgine-art.nl