Nieuws

100km Ringvaart roeien voor het Reumafonds!

Dit is een actie van Jelle Grutterink oud leerling van de Losserse Ceciel van der Werf-Spronk voorzitter van Reuma Vereniging OostTwente

Jelle zet zich indirect in voor de reuma vereniging Oost-Twente waaronder Losser ook valt

Hij gaat dit jaar de Parthenon-EY Ringvaart Regatta roeien voor het Reumafonds! Deze 100km ultramarathon roeien wij tegen reuma. In Nederland lijden bijna 2 miljoen mensen aan een vorm van reuma. Reuma is een verzamelnaam van meer dan 100 aandoeningen die pijn veroorzaken aan het bewegingsapparaat. De bekendste vormen hiervan zijn artrose, ontstekingsreuma en weke delen reuma (fibromyalgie).

Deze laatste genoemde is voor Fenna helaas geen onbekende. Zij heeft sinds haar twaalfde last van fibromyalgie en weet hoe het is om in het dagelijks leven door deze pijnlijke en vermoeiende aandoening beperkt te worden.

Tot op heden is geen enkele vorm van reuma te genezen. De klachten zijn slechts te verminderen met medicatie, fysiotherapie en het aanpassen van de levensstijl. Hier wilt het Reumafonds verandering in brengen. Deze stichting financiert ongeveer 60% van de Nederlandse onderzoeken naar reuma en zet zich ondertussen in voor betere behandelmethoden, de belangen van de reumapatiënt en evenementen voor reumapatiënten.

Ze willen hier graag een steentje aan bijdragen door in ongeveer 10 uur 100 kilometer te roeien en hierbij zo veel mogelijk geld op te halen! Het is natuurlijk mogelijk ons te sponsoren: Het streefdoel van Jelle is 1000,-

Doneer nu door hier te klikken

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid