Nieuws & Agenda

Smokkelstoet uut Overdinkel

Het unieke moment dat de eerste Overdinkelse smokkelstoet over de toonbank ging

Smokkelstoet uut Overdinkel

Woensdagmiddag 2 oktober was het dan zo ver: Het unieke moment dat de eerste Overdinkelse smokkelstoet over de toonbank ging. Plaats van handeling is de supermarkt Plus Bellers in Overdinkel. De bedenker van het idee, Jos in ’t Veld, sprak de genodigden en toeschouwers toe. Speciaal hiervoor uitgenodigd waren de zusters Castissima en Leokorda, die onlangs nog in het nieuws verschenen vanwege 100 jaar zusters in Overdinkel. De keuze was door de organisatie op de zusters gevallen vanwege het feit dat ze in de vorige eeuw “broodnodig” waren.

Puur regionaal brood

De Tarwe is ingezaaid door Zaadhandel Bulter uit de Lutte. Op grond van Skop’nboer, nadat het land was omgeploegd door Jan Benneker. Geoogst door Heebing. Onbespoten. De Tarwe is gemalen op de Lonneker molen. Tot deeg en brood verwerkt door Jeroen Alink, zonder toegevoegde middelen of e-nummers. Het tarwebrood is te koop bij Alink Bakkers in Losser en bij Plus Overdinkel. Jeroen Alink zei: ”Dit is puur tarwebrood dat bestaat uit tarwemeel, zout, gist en water, zonder toevoegingen van wat dan ook. Vervaardigd binnen een straal van 10 kilometer. Regionaler streekproduct kan bijna niet.”

Robert Bellers:

“Toen Jos met dit idee bij ons kwam hebben we dat omarmt. Een heel goed idee, waarmee we Overdinkel als smokkeldorp nog eens op de kaart zetten en we een geweldig streekproduct aan onze klanten kunnen leveren.” 

Wethouder Ans Prins was ook getuige van de gelegenheid en sprak haar waardering uit voor de fantastische initiatief dat voor herhaling vatbaar is. Uiteindelijk werden aan de zusters de twee eerst gebakken broden aangeboden.

Het unieke moment dat de eerste Overdinkelse smokkelstoet over de toonbank ging

Smokkelstoet uut Overdinkel

Woensdagmiddag 2 oktober was het dan zo ver: Het unieke moment dat de eerste Overdinkelse smokkelstoet over de toonbank ging. Plaats van handeling is de supermarkt Plus Bellers in Overdinkel. De bedenker van het idee, Jos in ’t Veld, sprak de genodigden en toeschouwers toe. Speciaal hiervoor uitgenodigd waren de zusters Castissima en Leokorda, die onlangs nog in het nieuws verschenen vanwege 100 jaar zusters in Overdinkel. De keuze was door de organisatie op de zusters gevallen vanwege het feit dat ze in de vorige eeuw “broodnodig” waren.

Puur regionaal brood

De Tarwe is ingezaaid door Zaadhandel Bulter uit de Lutte. Op grond van Skop’nboer, nadat het land was omgeploegd door Jan Benneker. Geoogst door Heebing. Onbespoten. De Tarwe is gemalen op de Lonneker molen. Tot deeg en brood verwerkt door Jeroen Alink, zonder toegevoegde middelen of e-nummers. Het tarwebrood is te koop bij Alink Bakkers in Losser en bij Plus Overdinkel. Jeroen Alink zei: ”Dit is puur tarwebrood dat bestaat uit tarwemeel, zout, gist en water, zonder toevoegingen van wat dan ook. Vervaardigd binnen een straal van 10 kilometer. Regionaler streekproduct kan bijna niet.”

Robert Bellers:

“Toen Jos met dit idee bij ons kwam hebben we dat omarmt. Een heel goed idee, waarmee we Overdinkel als smokkeldorp nog eens op de kaart zetten en we een geweldig streekproduct aan onze klanten kunnen leveren.” 

Wethouder Ans Prins was ook getuige van de gelegenheid en sprak haar waardering uit voor de fantastische initiatief dat voor herhaling vatbaar is. Uiteindelijk werden aan de zusters de twee eerst gebakken broden aangeboden.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.