Nieuws & Agenda

Zaterdag dag van de waarheid voor AJc’96

Opnieuw deed AJc’96 wat verwacht werd. AJc’96 won haar wedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug, opnieuw zonder tegendoelpunten. Na twintig wedstrijd staat die teller nog steeds op zes, een indrukwekkend laag getal.

De tegenstander werd vooraf als lastig bestempeld en achteraf bleek dat een terecht stempel. In een wedstrijd die op en neer ging en kansen bood aan beide partijen leek het in de eerste helft beide kanten op te kunnen. Sterke individuele kwaliteiten bij Sportlust Glanerbrug bogen echter het hoofd tegenover het collectief van AJc’96.

Het bekende spelpatroon werd gehanteerd, de snelheid op de flanken was ook in deze wedstrijd weer essentieel. Na een half uur werd de ban gebroken en scoorde Nick Voogtsgeerd het eerste en bevrijdende doelpunt. Hoewel de kans op een kampioenschap niet groot werd geacht leek er toch sprake van enige spanning. Spanning die van de schouders afgleed nadat Eloy Vermeulen kort voor de rust scoorde en de 2-0 op het scorebord liet noteren.

De ruststand bleek later ook de eindstand. Een tweede helft met veel kansen, grote en schier onmisbare kansen, leverden geen doelpunten op. Gedurende de tweede helft viel ook berusting over het elftal van AJc’96 en de talrijke toeschouwers. In Enschede maakte direct titelconcurrent zoals verwacht geen fout en won het van SC Enschede.

Daarmee werd het aankomende kampioenschap van AJc’96 met minimaal een week uitgesteld. Het verschil met PW is vijf punten, er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Komende zaterdag speelt AJc’96 een uitwedstrijd in Borne, bij de Blauwwitters. Een ploeg die aan een goede serie bezig is en zich tot het uiterste zal verzetten. PW zal bij RKSV in Rijssen de punten op moeten halen, ook dat zal geen eenvoudige opgave worden.

Voorzitter Robert de Vries is klaar voor een kampioenschap en het bijbehorende feest. "Hoe klein de kans vooraf ook was, we moesten ons toch voorbereiden" zegt de Vries. "Die voorbereidingen nemen we mee naar komende zaterdag. We gaan met een bus naar Borne. Naast de selectie zullen we onze trouwe supporters een plek in de bus aanbieden".

Het gehele seizoen ontvingen de voetballers uit Losser al complimenten van tegenstanders over het aantal supporters dat aanwezig bij de uitwedstrijden. "Zij verdienen een plekje op de eerste rij bij het eerste kampioenschap van AJc’96 sinds haar oprichting in 1996" zegt Robert de Vries. "Ons derde elftal kan zaterdag ook nog kampioen worden in een thuiswedstrijd. Ook op hen zijn we bijzonder trots".