Nieuws & Agenda

Horecaterrassen mogen tot 1 november worden vergroot

Het college van Losser werkt, onder voorwaarden, weer mee aan de tijdelijke verruiming van horecaterrassen in de gemeente Losser. Op die manier worden de terrassen van Losserse horecaondernemers vergroot én wordt tegelijkertijd voldaan aan de 1,5 meter afstand norm.

Met ingang van 28 april mogen de horecabedrijven hun terrassen weer in gebruik nemen, met inachtneming van de geldende corona-regels. Voor horecaondernemers die gebruik maken van een terras betekent de 1,5 meter afstand norm dat de gebruikscapaciteit van hun terras wordt beperkt. Dat is nadelig voor hun bedrijfsvoering.

Het college van Losser helpt de ondernemers graag om hen, binnen de geldende coronaregels, de mogelijkheid te bieden zoveel mogelijk bezoekers op hun terras te ontvangen. In afstemming met de ondernemers is een aantal voorwaarden opgesteld onder welke de tijdelijke verruiming van de terrascapaciteit wordt gedoogd. Deze gedoogsituatie geldt tot 1 november 2021.

De belangrijkste uitgangspunten en criteria op een rij:

  • de ondernemer stelt een schriftelijk verzoek op met een daarbij behorende plattegrond
  • bestaande vergunningen en voorschriften blijven intact en zijn het vertrekpunt
  • de verkeersveiligheid mag niet in het geding zijn
  • bereikbaarheid van hulpdiensten mag niet in geding zijn
  • tijdelijke opheffing van parkeerplaatsen t.b.v. een tijdelijk terras is met maatwerk mogelijk;
  • afsluiting van straten vindt in beginsel niet plaats.

In Losser willen de volgende ondernemers hun terras uitbreiden: Eetcafé ’t Raedthuys, Cafetaria Cowyn, Café ‘t Wiefke, Grandcafé Smit met ijssalon, Cafetaria De Tuffel en café Het Spoortje.

In De Lutte geldt dit voor IJssalon La Venezia, Eetcafé Plexat en Café de Vereeniging.

Het college van Losser werkt, onder voorwaarden, weer mee aan de tijdelijke verruiming van horecaterrassen in de gemeente Losser. Op die manier worden de terrassen van Losserse horecaondernemers vergroot én wordt tegelijkertijd voldaan aan de 1,5 meter afstand norm.

Met ingang van 28 april mogen de horecabedrijven hun terrassen weer in gebruik nemen, met inachtneming van de geldende corona-regels. Voor horecaondernemers die gebruik maken van een terras betekent de 1,5 meter afstand norm dat de gebruikscapaciteit van hun terras wordt beperkt. Dat is nadelig voor hun bedrijfsvoering.

Het college van Losser helpt de ondernemers graag om hen, binnen de geldende coronaregels, de mogelijkheid te bieden zoveel mogelijk bezoekers op hun terras te ontvangen. In afstemming met de ondernemers is een aantal voorwaarden opgesteld onder welke de tijdelijke verruiming van de terrascapaciteit wordt gedoogd. Deze gedoogsituatie geldt tot 1 november 2021.

De belangrijkste uitgangspunten en criteria op een rij:

  • de ondernemer stelt een schriftelijk verzoek op met een daarbij behorende plattegrond
  • bestaande vergunningen en voorschriften blijven intact en zijn het vertrekpunt
  • de verkeersveiligheid mag niet in het geding zijn
  • bereikbaarheid van hulpdiensten mag niet in geding zijn
  • tijdelijke opheffing van parkeerplaatsen t.b.v. een tijdelijk terras is met maatwerk mogelijk;
  • afsluiting van straten vindt in beginsel niet plaats.

In Losser willen de volgende ondernemers hun terras uitbreiden: Eetcafé ’t Raedthuys, Cafetaria Cowyn, Café ‘t Wiefke, Grandcafé Smit met ijssalon, Cafetaria De Tuffel en café Het Spoortje.

In De Lutte geldt dit voor IJssalon La Venezia, Eetcafé Plexat en Café de Vereeniging.

afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser