Nieuws

41e Orde van Verdienste voor 200 vrijwilligers

Erkenning voor vrijwilligerswerk

Met de toekenning van de Orde van Verdienste 2019 door carnavalsvereniging De Bosdûvelkes aan alle vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Sint Plechelmus De Lutte onderstreept het carnavalsbestuur de waardering voor de inzet van ruim 200 vrijwilligers.

43 werkgroepen

Voor alles wat in en rond de Plechelmuskerk gedaan wordt beschikt de locatieraad over vele vrijwilligers, die organisatorisch ingedeeld zijn in 43 werkgroepen. Enkele voorbeelden zijn: doopvoorbereiding, liturgie, secretariaat, kerkhofploeg, misdienaars, Plechelmuskoor enz. Minder gehoord maar wel belangrijk is bijvoorbeeld de functie van ostiarius.

Groot applaus

Vice-voorzitter Louis Volker van de Bosdûvelkes reikte op de laatste gala-avond de oorkonde uit aan mevrouw Wolbert, voorzitter locatieraad. Het bijbehorend versiersel werd deze keer niet opgespeld maar in een ingelijste versie aangeboden, welke een prominente plek krijgt in de dagkapel.

Hoewel het kerkbezoek ook in De Lutte tanende is, weten de inwoners de verzorgdheid en onderhoud van tuinen, kerkhof, gebouwen en kerkenbos enorm te waarderen. Maar ook de instandhouding van de liturgie is een hele tour voor vele vrijwilligers. Maria Wolbert droeg als dank een origineel gedicht voor waarin alle werkgroepen voorkwamen. Tot slot ontvingen alle aanwezige vrijwilligers van de geloofsgemeenschap een roos. De galabezoekers konden het wel waarderen en onderstreepten de keus met een groot applaus.  

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid