Nieuws

55+ Vitaliteitsbeurs Overdinkel succes

Topzwemster Monique Nijhuis opende, samen met de wethouder Joop Hassing, de 55+ Vitaliteitsbeurs die op zondag 15 oktober werd gehouden in 't Trefhuus in Overdinkel

Lokale sport- en beweegmogelijkheden 

Een interactieve beurs die zich in het bijzonder richt op inwoners van de gemeente Losser van 55 jaar en ouder. Op deze beurs kunnen 55-plussers zich informeren over de lokale sport- en beweegmogelijkheden of over andere vormen van vrijetijdsinvulling. Op de 55+ Vitaliteitsbeurs staan in totaal twintig lokale standhouders. Ook zijn er demonstraties van de bowlsvereniging Losser, Sportief wandelen en Nordic Walking.

Vitaliteit

“Vitaliteit is meer dan bewegen.” zegt Jürgen Schiphorst projectcoördinator Sport, Zorg en bewegen van de gemeente Losser. “Je moet hierbij denken aan lichamelijke maar ook zeker geestelijke vitaliteit. Als je je bij een groep aansluit om te bewegen, maak je ook kennis met de groep mensen waarbij je je aansluit. Het is op hogere leeftijd van belang dat je beweegt maar zeker ook dat je je vermaakt met soortgenoten. We hebben op de beurs een scala aan mogelijkheden.

En er staan niet enkel stands voor beweging. Ook de Zonnebloem is vertegenwoordigd. Aan gezond eten wordt aandacht besteed. Een videoclub heeft een stand. Dus ook voor de sociale kontakten zijn er mogelijkheden genoeg. Alle mensen die hier vandaag staan, maar ook de bezoekers, zijn enthousiast. De naam 55+ Vitaliteitsbeurs moet denk ik veranderen. 55+ kan wat mij betreft weg. Ook veel mensen van jongere leeftijd toonden vandaag belangstelling. We overwegen om de beurs te herhalen.”

De Zonnebloem

De voorzitter Elise Droste-Oosterbroek zegt: “Wij staan hier met een stand van de Zonnebloem om de mensen vooral duidelijk te maken wat wij doen. Het is een wijd verbreid misverstand dat de Zonnebloem er enkel voor oudere mensen is.

Ook jongere mensen kunnen en mogen gebruik maken van de diensten van de Zonnebloem. De Zonnebloem beschikt ook over een comfortabele rolstoelauto. Die is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Het kan mensen uit hun isolement halen en dat is weer goed voor de geestelijke vitaliteit. En natuurlijk staan wij hier ook om vrijwilligers te werven, want die hebben we altijd nodig.”

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.