Nieuws

Aan Tafel in Losser

Op 16 september strijkt er een pop-up restaurant ''Aan Tafel' neer in Losser, maar waar?

Pop-up restaurant-concept 

Aan Tafel in Twente, is een promotie pop-up restaurant-concept voor streekproducenten in Twente. Locatie voor de 16 september  is boerderij de Veldmaat.Gastheer en gastvrouw zijn Jan en Betsie Greftenhuis. Deze boerderij ligt aan de rand van het natuurgebied  ‘De Duivelshof”gelegen tussen Losser en De Lutte. Hier houden zij runderen van het bijzondere Limousin ras. Verder verkopen zij in hun boerderijwinkel ook andere mooie streekproducten.

Regionale streekproducten

Er wordt alleen met regionale streekproducten gekookt tijdens deze avonden, en drinken lokale bieren en wijnen. Voor de gasten is het vaak een verrassing, wat er allemaal welke mooie ambachtelijke producten te koop zijn in de regio. Het mobiele restaurant staat altijd op een bijzondere locatie, met een bijzonder verhaal. Ook is er gedurende de avond vaak live muziek, deze keer komt zangeres Ellen Tackenkamp in dialect, jazz nummers zingen.

Mooie leveranciers

Arjen en Monique hebben al ruim 4 jaar ervaring opgedaan in de Achterhoek. Daar is "Gaon etten in de Achterhoek'' inmiddels een begrip, en ontvangen zij 6 keer per jaar zo'n 130 gasten per editie. Voor 16 september hebben ze al vele mooie leveranciers gevonden voor het  driegangendiner, zoals mooi  Limousin rundvlees van de Veldmaat, Rigtersbier, wijn van Landgoed Hakenberg, chutneys/jams van ’t Nije Eskes, lekkere kazen van Kruimelboerderij Koelant en Ijs van 't Laoboerke. Smullen maar!

Wilt u aan schuiven op deze fantastische streekavond in Losser? Reserveren is gewenst in verband met beperkt aantal plaatsen.

Reserveren kan via de website: www.aantafelintwente.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid