Nieuws

Achtling geboren in Losser

Een eend in het Markedal is moeder geworden van maar liefst acht kuikens. Het prille gezin steekt regelmatig de Markeweg over.

Sinds een paar dagen zwemt de moedereend met haar kuikens in de vijver aan het Markedal. En dagelijks maakt ze de oversteek naar de kleine vijver aan de overkant van de Markeweg. De kuikens klimmen dan zelf uit het water op de kant en dat is voor sommige van die kleintjes best moeilijk. Maar er wordt druk piepend gewacht tot het gezin compleet is om de oversteek te wagen.

De Markeweg oversteken is niet zonder gevaar voor een eendenfamilie. De maximum snelheid ter plaatste is 30 km/h maar regelmatig zijn er bestuurders die wel met 50 km/h door de straat rijden. En dan zal er maar net een eendenfamilie oversteken. 

Achtling geboren in Losser

Achtling geboren in Losser

Achtling geboren in Losser

Achtling geboren in Losser


Lees de reacties op onze Facebook pagina:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.