Nieuws

Activiteiten voor Jonge Mantel Zorgers in Losser

Sinds het voorjaar is met ondersteuning het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Fundament de Werkgroep Jonge Mantelzorgers actief in de gemeente Losser.

 Jonge mantelzorger

Je bent jonge mantelzorger als je een vader/moeder/broertje of zusje hebt met een ziekte of een beperking. Jonge mantelzorger zijn betekent niet dat je vaak klusjes thuis moet doen, maar het betekent vooral dat je vaak rekening moet houden met je vader/moeder/broertje of zusje, of er veel in je hoofd mee bezig bent. Andere kinderen of jongeren begrijpen dat meestal niet zo goed, waardoor je er liever niet over praat. En op school en bij sportclubs wil je het liefst zijn zoals iedereen.

Praten, dat helpt

Als je niet zeker weet of jij een jonge mantelzorger bent, kan je dit altijd navragen bij bijv. de Sociaal Teams in je woonplaats, bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Fundament (in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser tel. 053 5369403) of via jmzlosser@gmail.com. Op school kun je contact opnemen met de leerkracht of een vertrouwenspersoon.

Het is belangrijk dat jonge mantelzorgers niet met hun zorgen blijven rondlopen, maar er over praten, dat helpt!

De Werkgroep Jonge Mantelzorgers heeft voor het najaar een aantal hele leuke GRATIS activiteiten op het programma staan met als onderliggend doel dat kinderen in de leeftijd van 5 t/m 21 jaar in contact kan komen met leeftijdsgenoten die elkaar begrijpen omdat ze in dezelfde situatie zitten:

  • Vrijdagmiddag 21 oktober, in de herfstvakantie, staat een supervette Graffiti workshop op het programma. 
  • Zaterdag 12 en zondag 13 november (met overnachting) staat een mini-kamp met allerlei surprise-activiteiten gepland.

Speciale training

Daarnaast wordt er gewerkt aan de start van een speciale training voor jonge mantelzorgers met als kenmerk dat kinderen en jongeren, onder leiding van een professional, geholpen worden om beter om te kunnen gaan met de “rol” als jonge mantelzorger.

Belangstelling voor de activiteiten of de training? Voor alle activiteiten geldt vol=vol, dus ben jij of ken jij een Jonge Mantelzorger?  Geef je snel op via jmzlosser@gmail.com

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid