Nieuws

Afscheid Carina Op de Weegh Tiekerhook

Carina Op de Weegh, leidinggevende op de Tiekerhook in Overdinkel nam donderdagmiddag 13 april afscheid van haar werkplek.

In verband met een reorganisatie is haar werkplek komen te vervallen en gaat zij zich binnen Maartenstede bemoeien met innovatieve projecten.

Ik was liever op mijn werkplek gebleven, maar zo gaat het soms in het leven.”: zei ze. Collega’s, bewoners, vrijwilligers, kennissen en vrienden kwamen in groten getale afscheid van haar nemen. De medewerkers van de Tiekerhook spraken hun lof uit over haar. Onder haar leiding is Tiekerhook geworden wat het is. Kleinschalige verpleging. Een hart voor de mensen die er wonen.

Wethouder Martin van Rees en burgemeester Michael Sijbom waren er ook. Michael Sijbom memoreerde nog even hoeveel voeten het in aarde heeft gehad om het terras uit te breiden van de Tiekerhook en welke inspanning Carina hiervoor geleverd heeft. Ook zij spraken hun waardering uit over Carina.

Afscheid Carina Op de Weegh Tiekerhook

Carina wordt op handen gedragen. Zelf zegt ze nog niet geheel verloren te zijn voor de Tiekerhook. De kans is groot dat ze een keer terug komt om een project te leiden. Ook kreeg Carina een bord met daarop de tekst: “Het Carina Op de Weegh Terras.” Dit bord zal een mooie plek op het terras krijgen.

Afscheid Carina Op de Weegh Tiekerhook

Eén van de vrijwilligers droeg een gedicht op aan en voor Carina. Dat ging als volgt:

’t Is oos ’n zorg Carina
Tiekerhook wie maakt oos zorg’n
Vandaag is’t good mar hoe is’t morg’n
Niet dat ze graag wil, nee ze mot
De leste werkdag en dan is ze vot
Met heel veul liefde, passie en drift
H’ef ze hier iets heel moois opricht
Tuurlijk blef hier wel ‘n goeie zorg
Want doarveur steet dit team wa borg
Toch dut ’t zeer en soms onmeunig pien
Wie har’n oe hier nog zo graag heel lang zien

Afscheid Carina Op de Weegh Tiekerhook

Afscheid Carina Op de Weegh Tiekerhook

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.