Nieuws

Aftrap week van de amateurkunst

Vanmiddag 4 juni was de officiële opening van de week van de amateurkunst door de nieuwbakken  wethouder Harry Nijhuis

Ambassadeur

Theatermaker Laurens ten Den, tevens ambassadeur voor de WAK, gaf vanmiddag een voorstelling voor de bewoners en bezoekers van de Rode Kruis middag. Volgens Laurens ten Den zijn er een hoop amateur kunstenmakers die professioneel spelen, en profs die amateurish spelen. Hiermee geeft hij aan dat amateurs vaak ook op een hoog niveau presteren.

Met gedichten in het dialect, sketches uit een roemrijk verleden van de Wierdens Reveu, in zijn speciale poppenkast kreeg hij de lachers op zijn hand. Ook een erotisch gedicht werd op deze middag ook niet geschuwd. Er werd een gevarieerd programma geboden.

Coördinatie en programma

De Losserse WAK wordt gecoördineerd door cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs van de stichting Fundament Martine Haitjema-Bauhuis. “Voor zover ik me kan herinneren doet Losser voor het eerst mee aan de WAK. Toen ik het voorstelde was iedereen gelijk enthousiast.”

Het programma staat nog niet helemaal vast. Volgens de WAK-coördinator worden nog steeds nieuwe activiteiten aangemeld. “We streven naar een afwisselend programma. Onder meer met muziek, bewegen, beeldende kunst en taalactiviteiten.

Er zijn activiteiten om naar te kijken en te luisteren, maar er is ook van alles om aan mee te doen. Lokale talenten krijgen tijdens de WAK de gelegenheid om zichzelf aan het publiek te laten zien en om deel te nemen aan workshops. Professionals dragen hun kennis over. We hopen dat het publiek geïnspireerd raakt!”

Voor informatie volledige programma klik hier

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid