Nieuws

Bankpas geroofd rekening leeg

Een 85-jarige vrouw is vrijdagmiddag door twee onbekende vrouwen beroofd van haar bankpas, waarna haar rekening werd geplunderd.

Vrouw viel voor haar op de grond

De vrouw deed rond 15.30 uur boodschappen bij Zeeman aan de Brinkstraat, waar ze betaalde met haar pinpas. Daarna ging ze, lopende met haar fiets, naar haar nabij gelegen bejaardenwoning aan de Kostersgaarde. Toen de vrouw haar fiets in de schuur wilde zetten viel er plotseling een vrouw voor haar op de grond. De bejaarde probeerde de vrouw te helpen toen een andere vrouw erbij kwam staan, die zich voordeed als vriendin.

Op dat moment kwam ook een vrouwelijke postbode voorbij, die de gevallen vrouw hielp op te staan. De postbode vertrok daarna direct, waarop de vrouw in gebrekkig Engels zei dat ze haar knie had gebroken. De bejaarde bood aan een tuinstoel uit haar schuurtje te halen, maar kreeg daarop een duw waardoor ze viel.

Bankrekening leeggeroofd

Ze had niet in de gaten dat op dat moment een van de vrouwen in haar jas greep en behendig haar portemonnee opende en daar de pas uit haalden en de jas weer dichtritsten. De geschrokken hoogbejaarde ontdekte de volgende ochtend dat haar bankpas was gerold uit haar portemonnee en merkte bij controle dat haar hele bankrekening, met daarop een kleine 600 euro, was leeggeroofd.

Twee getinte 'zigeunerachtige' types 

Volgens het slachtoffer ging het om twee getinte 'zigeunerachtige' types van rond de 25 jaar met gebreide mutsen op. Ze vermoedt ook dat er een derde persoon bij betrokken is omdat de vrouw die viel bij het weggaan nog naar iemand in de verte zwaaide. Het slachtoffer is zelf nog naar Zeeman gegaan om te vragen of er camerabeelden zijn, hetgeen Zeeman bevestigde en zij doet maandagochtend aangifte bij de politie in Losser in de hoop dat via de bank in Losser waar is gepind door de daders camerabeelden worden vrijgegeven, die wellicht in Opsporing Verzocht of Onder de Loep kunnen worden vertoond.

Artikel overgenomen van TC Tubantia

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid