Nieuws

Basisschool Veldzijde Losser op NK Geobattle

Op 21 november 2018 Won basisschool de veldzijde uit Losser de geobattle in Losser, die destijds door het Carmel college was georganiseerd.

NK Geobattle

Dit gaf de mogelijkheid tot het meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen Geobattle in Hengelo op het Twickelcollege. In totaal streden 12 scholen uit alle windstreken van Nederland (zie eerdere info in de app) om de eerste prijs. In de ochtend draaide het om hand-on spelen en computergames, en battles waar aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal stonden.

Goede vierde

‘S middags moesten de kinderen een ecologische camping ontwerpen en werd een beroep gedaan op hun vermogen on samen te werken en creatief te zijn. Een hele mooie en innovatieve manier om onderwijs in te zetten. In de tijd dat de jury zich ging buigen over de uitslag, kreeg de groep van ongeveer 60 kinderen en 40 ouders/docenten een interessante uitleg over het ontstaan en tijdig ontdekken van aardbevingen. Dr. Bernd Andeweg, docent geologie aan de Universiteit van Utrecht. Zeer interessant vond iedereen! Uiteindelijk is Veldzijde met de vierde plek net buiten de prijzen gevallen.
 

afbeelding van Astrid Kuhlkamp

Door: Astrid Kuhlkamp

Hallo Losser! Als inwoner van Losser wil ik graag mijn steentje bijdragen aan maatschappelijke doelen en daarom ben ik vrijwilliger bij dit platform. Daarnaast heb ik het adviesbureau FoodMarketing4U voor de professionale foodsector.  Ik ben getrouwd en heb ik twee schoolgaande kinderen.