Nieuws

Bedevaart Overdinkel trekt pelgrims uit het hele land

Zondag 21 oktober as. zal de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart plaatsvinden in Overdinkel. Voor de 106e keer komen vele gelovigen weer vanuit het gehele land naar Overdinkel om deel te nemen aan de Heilige mis en de aansluitende processie door het kerkebos achter de RK Gerardus Majella Kerk.

Als thema is er dit jaar door het organiserend comité gekozen voor “Hoop doet leven”.

Een thema waar veel mensen zich in kunnen vinden en veel kracht uit kunnen halen. Een aloud gezegde die echter nog niets aan kracht heeft verloren.

Voorafgaand aan de processie dag begint op donderdag 18 oktober het Triduüm oftewel het driedaags openingsritueel. Donderdag 18 oktober de officiële opening, vrijdag 19 oktober een gezinsviering voor alle gelovigen waarbij de kinderen van de basisschool een speciale plek hebben en zaterdag 20 oktober is er een gebedsviering met medewerking van koor Dynamique onder het motto “Oktoberfeest”. Deze vieringen beginnen om 19.00 uur.

Zondag 21 oktober zal de Heilige mis opgedragen worden om 11.00 uur in het kerkebos achter de kerk. Tijdens de viering kunnen kinderen deel nemen aan speciale kinderactiviteiten die op een speelse wijze gericht zijn op het leven en werken van de Heilige Gerardus.

Aansluitend aan de Heilige mis zal de processie plaatsvinden door het kerkebos waarna ’s middags om 15.00 uur het plechtige sluitingslof in de parochiekerk is.

Vele gelovigen komen elk jaar weer naar Overdinkel. Ook dit jaar zijn er een aantal pelgrims die gehuldigd zullen worden omdat ze al 25, 40, 50 of meer jaren de weg naar de bedevaart in Overdinkel weten te vinden.

Al 106 jaar is Overdinkel tijdens de Gerardus  bedevaart een plaats voor geloven, Gerardus-boterkoek, tradities en familiebezoeken maar bovenal een dag om kracht en inspiratie op te doen omdat “Hoop doet leven”.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.