Nieuws

Bezoek aan privé brouwerij Detmold

De vriendengroep van de toneelvereniging “Eensgezindheid” en de muziekvereniging “Crescendo” uit Overdinkel maakten hun jaarlijks uitje naar een brouwerij. 

170 kilometer

Dit keer is gekozen voor de privé brouwerij Strate in Detmold. Woensdagmorgen 24 oktober vertrok de touringcar van Luttinkhuis bij de Vereniging in Overdinkel om de ongeveer 170 kilometer naar Detmold te overbruggen. Het aantal passagiers bedroeg deze keer 42.

Welkom

Het gezelschap werd welkom geheten door Braumeisterin Frederike Strate, die samen met haar en moeder en zus eigenaar is van deze mooie brouwerij. Gekscherend vroeg ze de aanwezigen of ze thuis wel hadden verteld dat ze op “studiereis” waren. Iedereen knikte van ja maar de meeste bezoekers weten nu wel hoe het bier gebrouwen wordt en komen voor het vertier. De groep werd rondgeleid door Maximilian Freuthart die stage loopt op de brouwerij. Hij vertelde dat er op dit moment 18 soorten bier gebrouwen werden, waarvan er op dit moment 17 te proeven waren. Onderweg vertelde hij dat ze op dit moment de één na mooiste brouwerij van Duitsland waren. Het streven is om de mooiste te worden. De beste zijn we al zij hij.

 

Royaal

Van het bier kon royaal geproefd worden. In elke ruimte waar de groep langs kwam stonden allerlei soorten bier. De trip eindigde uiteindelijk in de zeer fraaie kantine waar van de biertjes van de tap kon worden genoten. Vervolgens werd er “Eisbein mit Sauerkraut” geserveerd. De smaakpapillen werden getest en vrijwel iedereen was vol lof over deze prachtige brouwerij met de vriendelijke ontvangst, de fijne en lekkere soorten bier en de gezelligheid.

Organisatie

De organisatie lag ook deze keer in handen van Pieter van Huizen en Theo Misana. Op de terugweg kregen ze de complimenten van de aanwezigen en het dringende verzoek om het volgend jaar weer een biertour te organiseren. Op facebook is onder deze naam een site gemaakt waar belangstellende de nieuwtjes betreffend de bieruitstapjes kunnen volgen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.