Nieuws

Blijft het vriezen

Johan Effing beloofd ons een prachtige zonnige zondag en de komende nacht strenge vorst. En deze week blijft het winteren.

Weerman Johan Effing laat vandaag weten op zijn website dat het vannacht 8 graden heeft gevroren. Bij de familie Effing waren de bloemen op het enkele glas te zien. Op Twente, het officiële meetpunt, was de temperatuur zelfs met -10 nog wat lager.

-10 op Twente

Dit is te verklaren vertelt Johan, omdat erop Twente wat meer sneeuwresten liggen dan hier in Losser dorp. Dit zorgt voor een lagere temperatuur op Twente. Het grasminimum was -10. Dit betekent dus strenge vorst. De kans dat het aankomende nacht nog kouder wordt, wordt groot. Een onbewolkte hemel en een windstille nacht zorgen samen voor een nog lagere temperatuur. Het lijkt er dan ook op, met deze vrieskou dat er snel kan worden geschaatst op natuurijs volgens Johan.

Johan Effing op 19 januari 1963

 

Zonnige zondag

Maar vandaag kunnen we genieten van een stralende zonnige dag met een temperatuur net boven nul. Deze week kunnen we nog rekenen op koud weer met nachtvorsten. Ook op de langere termijn lijken zich interessante ontwikkelingen voor te doen. Er vormt zich Groenlandhoog een depressie. Die zal zich waarschijnlijk over onze streken en naar het zuiden uitbreiden. Zeer koude lucht uit Noord Scandinavië zal dan in beweging komen.

Houd de website van Hallo Losser in de gaten om te zien waar de ijsbanen in onze gemeente open zijn. En klik hier voor de weersite van Johan Effing.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid