Nieuws

Blijverslening ook beschikbaar voor huurders

Het College van B&W van Losser wil de Blijverslening ook aanbieden aan huurders van woningen. Met gebruikmaking van een Blijverslening wordt een woning levensloopbestendig gemaakt. Zo kunnen mensen langer in hun eigen woning blijven wonen.

Wethouder Jan Martin van Rees:

“Voor woningeigenaren in de gemeente Losser is de blijverslening al beschikbaar. Als eerste gemeente in Overijssel stellen we de blijverslening nu ook open voor huurders van woningen. In totaal hebben we jaarlijks 250.000 euro beschikbaar voor het verstrekken van blijversleningen.” De uitvoering van de Blijverslening is in handen van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

In september moet de gemeenteraad nog het definitieve besluit nemen door het vaststellen van de (gewijzigde) verordening. Woningeigenaren in de gemeente Losser kunnen op basis van een hypotheek een blijverslening van 2.500 tot 50.000 euro krijgen. Op basis van een consumptief krediet is dit een bedrag van 2.500 tot 10.000 euro. Huurders kunnen op basis van een consumptief krediet een blijverslening van 2.500 tot 10.000 euro krijgen.

Wat is een Blijverslening?

Met de Blijverslening maak je je woning levensloopbestendig waardoor je zo lang mogelijk van je eigen woning kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels. Misschien moet de woning geschikt worden gemaakt voor specifieke zorg. Ook zijn er volop technische snufjes waarmee je je huis afstemt op je woonwensen.

Met de Blijverslening financier je deze aanpassingen aan je huis en maak je je woning klaar voor de toekomst. Voordat een Blijverslening kan worden aangevraagd, stelt de gemeente Losser vast of je voldoet aan de voorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leeftijdsgrens. SVn verzorgt vervolgens de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening. Meer informatie hierover vindt u op www.svn.nl/particulieren/lening/blijverslening

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.