Nieuws

Boef in de wijk in Overdinkel

Op woensdag 13 december 2017 heeft de politie in samenwerking met de gemeente Losser de buurt whatsappgroepen in Overdinkel, Glane en Glanebeekhoek getest met het spel ‘Boef in de wijk’. Buurt whatsappgroepen worden gebruikt door buurtbewoners om snel verdachte situaties te melden in de wijk.

Op deze manier worden snel extra ogen en oren gecreëerd en kan de politie worden ondersteund. Doel van het spel was het testen van deze buurt whatsappgroepen. In de wijk waren twee boeven die zich verdacht ophielden. Aan de buurtbewoners was het de taak om de boef als eerste te ontdekken. De politie kwam vervolgens ter plaatse om de boeven aan te houden. Aan de winnaars werd een prijsje uitgereikt.

"We kijken terug op een geslaagde oefening waaruit bleek dat er leermomenten voor iedereen in zaten" laat de Losserse politie via Facebook weten.

In het voorjaar van 2018 wordt het spel gespeeld in de buurtgemeenschappen van De Lutte en Beuningen.

Woon jij in de gemeente Losser maar ben je nog geen lid van een buurtwhatsappgroep? Klik dan hier naar de pagina "Buurtpreventie Whatsappgroepen" van Hallo Losser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.