Nieuws

Boet en Laudi nieuwe jeugdhoogheden Bosdûvelkes

Tijdens de jaarlijkse jeugdgala van CV De Bosdûvelkes zijn jeugdgraaf Boet (Huttenhuis) en jeugdgravin Laudi (Riesewijk) als nieuwe jeugdhoogheden tevoorschijn gekomen.

Beide hoogheden zitten in groep 8 van basisschool Sint Plechelmus in De Lutte. Hun lijfspreuk is: 'Met Laudi en Boet komt carnaval dit jaar helemaal goed!'.

In de grote zaal van De Vereeniging werd eerst afscheid genomen van jeugdgraaf Luuk en jeugdgravin Feline die daarmee een prachtig jaar konden afsluiten. Het waren Angry Birds die Boet en Laudi met het nodige spektakel welkom heetten als nieuwe jeugdgraaf en jeugdgravin voor 2019. Vanzelfsprekend helemaal in jaarthema 'Vreemde Vogels' dat in allerlei activiteiten van de carnavalsvereniging terug komt.

Boet en Laudi hebben zelf hun lijflied geschreven en samen met de Jeugdraad van Elf gaan ze volop carnaval vieren. Zo zijn ze bijvoorbeeld zondag 16 december aanwezig bij de instuif van graaf Mike en adjudant Marc in café/zalencentrum De Vereeniging waar ze hun eigen residentie-opening verrichten. Natuurlijk doen ze ook mee aan de Twentse Jeugdprinsen Verkiezing en rijden ze mee in de optochten van Losser en De Lutte.

Het is voor het eerst dat beide jeugdhoogheden uit groep 8 van het basisonderwijs komen. Tot vorig jaar kwamen ze uit de eerste leergang van het voortgezet onderwijs, maar de aansluiting met hun vroegere schoolgenootjes bleek niet altijd makkelijk weer op te pakken. Daarom is voor de carnaval 2018 bij wijze van overgangsjaar al gekozen voor een combinatie van een leerling uit groep 8 (Feline) van en een leerling (Luuk) die al naar het voortgezet onderwijs ging. Dat bleek een goede greep en nu komen dus zowel Boet als Laudi uit groep 8.

Dit jaar valt de start van het jeugdkamp van de voetbal en handbalafdeling van SV De Lutte samen met de jeugdgala. Door goed onderling overleg konden beide activiteiten op elkaar afgestemd worden. Zo werd de jeugdgala voor veel kinderen een goed begin van hun kampweekend.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.