Nieuws

Bonte avond voor vrijwilligers

De vrijwilligers van Zorggroep Sint Maarten afdeling Losser hebben maandagavond 20 november in groten getale deelgenomen aan een avond speciaal voor hen georganiseerd. 

400 vrijwilligers

Meer dan 250 hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. In totaal heeft de zorggroep ruim 400 vrijwilligers. Iedereen had zich rond de klok van 17.00 uur verzameld aan de Lutterstraat in Losser om per bus vervoerd te worden naar Oldenzaal. Vanaf de Tiekerhook in Overdinkel reed er ook een bus. Voor de organisatie was het nog een probleem om een lokaliteit te vinden waar ruim 250 mensen konden genieten van een stamppotbuffet. Uiteindelijk kon men een beroep doen op de aula van het Twents Carmelcollege aan de Potskampstraat in Oldenzaal. Een mooie gelegenheid voor zo’n groot buffet.

Jubilea

Natuurlijk werden er dit jaar ook weer een aantal mensen in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet. Het betrof de volgende dames. Hilly Munsterman, Annemie Poorthuis, Riek van Rooij en Truus Duursma. Ze werden naar voren geroepen en toegesproken en kregen een presentje voor hun al 12,5 jarige inzet. Gerda van de Heijden was 25 jaar lang vrijwilliger. Zij was echter deze avond niet aanwezig. Jo Roelofsen spande de kroon. De zorggroep heeft al 40 jaar van haar diensten als vrijwilliger kunnen profiteren. Er werd nog een benadrukt dat een organisatie zoals Sint Maarten niet meer kan functioneren zonder vrijwilligers.

De Bond

Na het buffet werd men uitgenodigd om te voet naar het Stadstheater de Bond te gaan. Na ongeveer 5 minuten lopen was het theater bereikt. Het theater liep langzaam vol en de voorstelling van SNOR met de merkwaardige titel: “Duuk’n op gebakk’n vis.” ging van start. Een, voor de liefhebber, zeer gevarieerde revue met prachtige scenes en mooie liedjes. Een groepje mensen in de stad wint de zogenaamde pincode loterij en ze mogen een reisje maken op een cruiseschip dat voor deze gelegenheid de Wolter Cruise is genoemd. De reis gaat naar Soerabaja. De meest lachwekkende scenes doen zich voor. De voor Losser, een zeker de aanwezige vrijwilligers, zeer bekende artiesten van SNOR, Martin Ankoné en Marijke Bijen, hadden een prominente rol. Kortom een feestelijke avond die begon met een hapje en drankje en eindigde met een vrolijke revue.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.