Nieuws

Burgemeester geeft aftrap voor aanmelden voor het Kinderlintje

Woensdagmorgen 7 september gaf burgemeester Michael Sijbom het startsein voor de aanmeldingsperiode voor het Kinderlintje. Dit deed hij op basisschool De Veldzijde in Losser. Daar vertelde hij, onder grote belangstelling van de leerlingen, over het waarom en hoe van het Kinderlintje.

Speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud

Het Kinderlintje is een onderscheiding, die de gemeente Losser heeft ingesteld. Speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud, die op de basisschool zitten en in de gemeente Losser wonen. Het lintje is bedoeld voor kinderen die een bijzondere prestatie hebben verricht; een prestatie die belangrijk is voor de hele gemeente Losser en die als voorbeeld kan dienen voor anderen.

Pokémonlevel

Nadat eerst het “Pokémonlevel” met de kinderen werd besproken, vertelde de burgemeester onder luisterend oor van een hele groep kinderen wat nu precies een Kinderlintje is, hoe je er één kunt verdienen en hoe je een ander kind kan aanmelden. “Een bijzondere prestatie is bijvoorbeeld een lange tijd een zieke oma verplegen, of een heel jaar lang geld inzamelen voor een goed doel, of je broertje of zusje uit de sloot redden”, aldus burgemeester Sijbom. “Allemaal bijzondere prestaties, die meer zijn dan je van een kind mag verwachten.” De burgemeester riep de kinderen op om te kijken in de klas, bij de voetbal of waar dan ook of een kind iets bijzonders heeft gedaan. En dit kind dan vooral aan te melden om kans te maken op een Kinderlintje.

Ambassadrice van de Stichting Opkikker

Sophie Buld, leerlinge uit groep 8 van De Veldzijde, die vorig jaar het Kinderlintje heeft ontvangen, als ambassadrice van de Stichting Opkikker, vertelde hoe zij het vond dat ze het kinderlintje kreeg. Sophie vond ook dat als je iets goed doet voor anderen, dat je dan ook een beloning moet krijgen. De burgemeester opende de aanmelding van het kinderlintje 2016. De aanmeldingsformulieren komen op iedere basisschool te liggen en liggen ook in het gemeentehuis. Aanmeldingen moeten voor 1 november a.s. naar de gemeente worden gestuurd, zodat een deskundige jury kan beoordelen wie het lintje krijgt uitgereikt. Op vrijdag 18 november vindt de uitreiking plaats op het gemeentehuis. Met vragen over het Kinderlintje kun je terecht bij Marjo Versteegh van de afdeling communicatie, telefoon: (053) 481 8276. Mailen kan ook: kinderlintje@losser.nl

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.