Nieuws

Café op de poef blijspel door Eensgezindheid Overdinkel

Maandag 11 maart om 15.00 uur start de kaartverkoop voor de voorstellingen van de christelijke toneelvereniging Eensgezindheid Overdinkel

De leden van eensgezindheid zijn sinds begin januari druk aan het repeteren om iedereen weer een leuke avond te bezorgen. Ze hebben zelf weer veel plezier tijdens de repetities en er wordt veel gelachen, dat beloofd dus wat tijdens de uitvoeringen.  

6 uitvoeringen

Gespeeld gaat worden: Café op de poef. Een blijspel in 3 bedrijven, geschreven door Arend Lunenborg jr en Arend Lunenborg sr. 

Maar liefst 6 uitvoeringen staan er gepland, te weten op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, vrijdag 5, zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 april. Het toneelstuk gaat over de familie Leeghwater, zij bezitten een café alwaar het stuk zich dan ook afspeelt 

Verhaallijn

Wat is er nou zo bijzonder aan café op de poef??? Helemaal niets en daarom juist zo herkenbaar… 

Is het belangrijk dat caféhouder Arie jarig is??? 

Stamgast Dorus komt af en toe behoorlijk diepzinnig uit de hoek, is hij misschien een beetje…??? 

Is stamgast Kees een eenzame drinker of toch niet?? 

Is de moeder van Arie een beetje aan het dementeren of…? 

Wel staat vast dat Arie en Mien een paar leuke dochters hebben… blijft dit onopgemerkt??? 

 

Rolindeling

Arie Leeghwater – caféhouder, heeft het werken niet echt uitgevonden: Hans Smoors 

Mien Leeghwater – echtgenote, altijd zeer druk in de weer: Karin Knobbe 

Jackie – vlugge en flitsende dochter: Stefanie Misana 

Willemien – arts, die de wereld wil redden: Barbara Elfrink 

Dorus Fluitsma – vaste klant: Sander Werger 

Kees Kwak – vaste klant:  Chris Elfrink 

Trees Leeghwater-Avermaete – moeder van Arie: Margret Roelink 

Michel Jansen – verzorger van Trees uit Canada: Benno Ekkelboom 

Greet Jansen – vriendin van Willemien:  Brigitte Wiggers 

Katrien Poels – vriendin van Jackie:           Marieke ten Veen 

De voorstellingen van de Chr Ton.Ver.Eensgezindheid zijn een begrip in heel Overdinkel en omstreken. Zij staan garant voor een gezellig en betaalbaar avondje uit voor het gehele gezin. Daarom zijn de kaarten veelal binnen heel korte tijd uitverkocht. Want waar kun je nog naar toe voor slechts € 2.50 pp? 

Kaarten reserveren

Wilt u een avond bijwonen, dan kunt u het beste ook zo snel mogelijk na startdatum kaartverkoop, uw kaartjes bestellen. Dit kan zoals altijd via de reserveerlijn 0638718345. Ook nu zullen de dames weer hun best doen om u goed te woord te staan en u te helpen aan de gewenste kaartjes. Op de eerste dag zullen ze vanaf 15.00 uur bij de telefoon zitten tot ong 20.00 uur (om 20.00 begint de toneelrepetitie dus helaas zijn ze dan niet meer bereikbaar) Op alle overige dagen kunt u bellen tussen 18.00 en 20.00 uur. Op andere tijdstippen kunt u ook wel proberen te bellen, maar dan kan het zijn dat u niet meteen te woord wordt gestaan. De dames van de kaartverkoop moeten namelijk ook nog werken. Ze zullen proberen om u dan terug te bellen, of anders probeert u het nog een keer? 

Groepen groter dan 8 personen

Groepen groter dan 8 personen kunnen alleen kaartjes reserveren als deze ook vooraf worden afgehaald en betaald. Dit kan op vrijdag 15 maart tussen 19.00 en 19.30 uur in het verenigingsgebouw aan de hoofdstraat te Overdinkel Heeft u minder dan 8 kaartjes, dan mag u ze natuurlijk ook vooraf komen afhalen op die vrijdag 15 maart. 

Omdat voorgaande keren er weleens mensen teleurgesteld waren omdat ze geen kaartjes konden krijgen, omdat de avond die zij graag wilden al vol was of omdat de plaatsen die zij graag wilden niet meer beschikbaar waren, even het volgende. Wellicht is het handig als u meerdere opties voor avonden heeft, zodat de dames u nog wel van kaartjes kunnen voorzien voor een andere avond? Maak het de dames van de reserveringen een beetje makkelijk, denk mee en blijf vriendelijk. Zij doen echt hun best om aan al uw wensen te voldoen.  

Wel kaarten en je kunt niet komen

Dan nog een klein verzoekje aan iedereen die kaartjes heeft gereserveerd en door ziekte of om andere onvoorziene redenen niet in staat is om te komen. Zou u dit dan bijtijds willen melden zodat er evt nog een mogelijkheid is om mensen van de wachtlijst blij te maken met deze kaartjes? Soms moeten er mensen teleurgesteld worden omdat de avonden zijn uitverkocht en dan worden er aan de kassa kaartjes in geleverd omdat iemand niet kan. Heel sneu voor de mensen die graag hadden willen komen. Bovendien is het voor de spelers toch veel prettiger om voor een uitverkochte zaal te spelen.  

Waar

De voorstellingen vinden plaats in het Ned. Herv. Verenigingsgebouw, hoofdstraat 147 in Overdinkel. De zaal gaat open om 19.00 uur en het doek gaat open om 20.00 uur. Kom gerust mooi op tijd zodat u nog even een kopje koffie kunt drinken en bij kunt praten met de vele bekenden die u gegarandeerd die avond tegen komt in de zaal. Vooral ook van de grotere groepen wordt het op prijs gesteld dat ze een beetje op tijd komen, en dan met name degene die de kaartjes heeft. Zodat de doorstroom aan de kassa soepel verloopt en de mensen die u naar de plaatsen begeleiden een beetje overzicht houden.  

Verloting

In de pauze is er natuurlijk de gebruikelijke verloting, kosten 0.50 per lot. De opbrengst van deze verloting wordt gebruikt voor de diverse benodigdheden op en rondom het toneel. En om de prijs van de toegangskaartjes zo laag mogelijk te houden. Want dat is iets waar de leden en het bestuur erg op toezien, dat de voorstellingen voor iedereen toegankelijk moet zijn, een gezellig en betaalbaar uitje voor het hele gezin. En natuurlijk is er de gelegenheid om na afloop nog even gezellig na te zitten onder genot van een drankje. En niet te vergeten de traditionele gehaktbal. Verder willen wij u er op wijzen dat sinds kort onze website is vernieuwd. Neem hier eens een kijkje. En volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. 

www.eensgezindheidoverdinkel.nl 

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid