Nieuws

Campagne CDA

Vrijdag 22 februari namen enkele prominente CDA-leden, waaronder Eddy van Hijum en Bouwien Rutten, deel aan de verkiezingscampagne in Noordoost-Twente. Verschillende plaatsen stonden op het programma. In Overdinkel werd het erve Ruhenberg BV bezocht. Het gezelschap werd welkom geheten door Hans en Marloes Luijerink. Ruhenberg B.V. die constant bezig zijn hun rosé kalveren opfokbedrijf te moderniseren.

Altijd bezig met verbeteringen

Na de koffie met krentenwegge legde Hans aan het gezelschap uit waar ze mee bezig waren. Beter leven voor de dieren speelt een heel belangrijke rol in het bedrijf. Ruim 6000 stiertjes worden hier op een zeer diervriendelijke manier grootgebracht. Zo zijn er rubberen matten in de stallen die het maken dat de kalveren zich prettig voelen om er te lopen en te rusten. Welzijn vloeren. Hans legt uit dat ze bezig zijn om zonnepanelen te plaatsen.

De grote hoeveelheid kan energie geven aan eigen bedrijf én aan wel 200 huishoudens. Daarnaast zal ingezet worden op biogas. CDA’ers Bouwien Rutten, gedeputeerde Eddy van Hijum en meerdere aanwezigen vanuit Dinkelland, Oldenzaal Tubbergen en fractie CDA gemeente Losser hebben een brede inkijk gekregen in dit prachtige bedrijf. Daarnaast werd ook aangeven dat de Provincie van groot belang is voor de gemeenten. Korte lijnen voor vragen maar ook het bespreken van subsidieregelingen.

Strak schema

Het gezelschap vertrok na een uur om het strakke schema niet in de war te schoppen. Vervolgens bezocht men bedrijven in Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen. CDA Losser bleef nog even napraten in de keuken met Hans en Marloes. Daar ging het gesprek onder andere over de scheiding van mest en ammoniak in een vroegtijdig stadium, zodat de schade aan het milieu tot het minimum wordt teruggebracht.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.