Nieuws

Cia Kroon nieuwe burgemeester van Losser

Vanavond is tijdens een extra raadsvergadering de naam van de nieuwe burgemeester van Losser bekend gemaakt. Mevrouw Cia Kroon zal begin februari de taken van waarnemend burgemeester Jean Paul Gebben overnemen.

Op woensdagavond 13 december was er een extra vergadering van de gemeenteraad van Losser die begon om 20.30 uur in het Aleida Leurinkhuis aan het Raadhuisplein. Er was één agendapunt:

1. Bekendmaking van de eerste kandidaat op de voordracht voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van de gemeente Losser.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie Lies ter Haar maakte bekend dat Cia Kroon de eerste kandidaat is, die daarmee bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wordt
voorgedragen als nieuwe burgemeester van Losser.

Mevrouw Kroon is 56 jaar oud, woont in Enschede en is lid van de VVD. Op dit moment is ze werkzaam als Senior adviseur/interimmanager op het gebied van samenwerking o.a. voor gemeenten. Ze is in de jaren 2013-2014 wethouder geweest in de gemeente Lisse met o.a. de portefeuille financiën, toerisme, ruimtelijke ordening en economische zaken. Daarvoor was ze o.a. Directeur Communicatie bij het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap. Ook was ze raadslid en commissielid in de gemeente Oegstgeest.

Na deze bekendmaking ging de gemeenteraad naar de naastgelegen protestantse kerk voor een live gesprek via Skype tussen waarnemend burgemeester Gebben en mevrouw Kroon.

foto's door Sietse Smit

Cia Kroon nieuwe burgemeester van Losser


Bekijk de reacties op Facebook:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.