Nieuws

Criminelen actief in Losser

In de periode van 1 augustus 2016 tot 31 augustus 2016 hebben er 4 diefstallen dan wel pogingen tot diefstallen uit woningen plaatsgevonden in de gemeente Losser.

De politie van Losser geeft een overzciht:

Grensweg – Losser.

Op dinsdag 2 augustus 2016, tussen 22:00 uur en 22:15 uur, heeft er een diefstal plaatsgevonden uit een stacaravan aan de Grensweg te Losser. De verdachte heeft zich toegang verschaft door met een baksteen de ruit van de caravan in te gooien. Bij de diefstal is een verrekijker weggenomen.

Het Egbertink – Losser.

Tussen vrijdag 5 augustus 2016, omstreeks 10:00 uur en maandag 8 augustus 2016, omstreeks 16:00 uur, heeft er een poging tot inbraak plaatsgevonden aan het Egbertink te Losser. De dader(s) zijn niet binnen gekomen.

Burgemeester Ekkhoutstraat – Losser.

Op vrijdag 12 augustus 2016, tussen 09:30 uur en 09:45 uur, is aangever bezocht door iemand die zich voordeed als werknemer van de thuiszorg. Na het bezoek bleek dat aangever een gouden ketting, armband en oorbel mistte.

De persoon had het volgende signalement: 

  • Vrouw;
  • Ongeveer 30 jaar oud;
  • Ongeveer 1,50 meter lang;
  • Smal postuur en gezicht;
  • Sprak accentloos Nederlands
  • Spitse neus;
  • Donker kort kapsel;
  • Donkere kleding en schoenen;
  • Zwarte tas.


Irisstraat – Losser.

Op woensdag 31 augustus 2016, tussen 23:10 uur en 23:30 uur, heeft er een poging tot diefstal plaatsgevonden aan de Irisstraat te Losser. Aangever werd wakker van het geblaf van zijn honden. Toen hij ging kijken zag hij dat de voordeur openstond en dat er een man op het tuinpad stond. Vervolgens zag hij dat er een man vanuit de woonkamer naar buiten rende. Aangever is er achteraan gerend en zag dat ze in de richting van de Saller verdwenen.

In de woning waren diverse kastjes open. Voor zover bekend is er niets weggenomen doordat de daders gestoord zijn. Het betreffen twee mannen die mogelijk middels een valse sleutel / loper binnen zijn gekomen.

Getuigen.

Wij zijn opzoek naar getuigen van deze diefstallen dan wel pogingen tot diefstal. Heb jij iets gehoord of gezien? Laat het ons dan weten.

Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron+foto via Politie Losser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.