Nieuws

Cursus Mindful Opvoeden

Stichting Fundament organiseert in samenwerking met de Sociaal Teams de cursus Mindful Opvoeden.

“Met beide benen op de grond, met bewuste aandacht aanwezig zijn bij je kinderen”

Zorgen om school

Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school, niet toekomen aan jezelf, zomaar een aantal voorbeelden van dingen die we als ouders waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Opvoeden brengt vaak stress met zich mee en die stress kan er zomaar voor zorgen dat we anders reageren dan we zouden willen of keuzes maken die we achteraf liever niet hadden gemaakt.

 Wissel je met elkaar ervaringen

Tijdens de door stichting Fundament in samenwerking met de Sociaal Teams georganiseerde cursus wissel je met elkaar ervaringen rondom het thema uit, krijg je theorie aangereikt, maar bovenal oefen je om aandachtig en vanuit verbondenheid met je lichaam te leven. Er zijn verschillende soorten oefeningen zoals meditatie (op verschillende manieren), de lichaamsscan en yoga. Ervaring op dit gebied is absoluut niet nodig. De oefeningen zijn eenvoudig en laagdrempelig. Tussen de bijeenkomsten door oefen je thuis. Dit kost ongeveer 30 tot 60 minuten per dag.

Nieuwe vaardigheden 

Samen met andere ouders / opvoeders leer je nieuwe vaardigheden aan die je helpen om de opvoedingsstress die je ervaart te verminderen, conflicten met je kind(eren) beter op te lossen, je minder te laten meeslepen door je gedachten, een sterkere band met je kind(eren) te ontwikkelen,  beter voor jezelf te zorgen en meer te genieten van alle mooie momenten die het opvoeden met zich meebrengt.

De cursus is bedoeld voor ouders en opvoeders die soms stress ervaren en hierin graag iets willen veranderen. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, het is gezien de opbouw van de cursus de bedoeling dat ouders/ opvoeders naar alle 8 bijeenkomsten komen, later instromen is niet mogelijk.


De cursus wordt uitgevoerd in het Kulturhus Overdinkel op de maandagmorgen van

9.30 – 12.00 uur en start op 3 oktober.


Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, deelname is gratis.

Voor opgave en inlichtingen: Stichting Fundament

Tel: 053-5369416, vragen naar Christina ten Klooster

c.tenklooster@stichtingfundament.nl

www.sociaalteamslosser.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid