Nieuws

Dag van de Mantelzorg in Losser

Op zaterdag 10 november aanstaande is het de landelijke dag van de mantelzorg. Een mooi moment om het team eens voor te stellen. Maaike Zandjans en Wesley Elfers houden zich namelijk sinds enige tijd bezig met de ondersteuning van mantelzorgers en jonge mantelzorgers in de gemeente Losser.

Daarom willen zij iedereen ook uitnodigen om op 10 november bij ons langs te komen bij de bibliotheek in Losser om eens kennis te maken en te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Van 10.00 tot 13.30 uur zijn zij aanwezig met koffie, thee en wat lekkers.

Mantelzorgondersteuning

De term Mantelzorg verwijst naar een mantel die de verzorgde beschermt en omringt. Als mantelzorger kunt u soms ook wel een warme mantel gebruiken. Een luisterend oor, ondersteuning, kennis en handige tips. Stichting Fundament biedt dit luisterend oor en geeft advies en informatie. Ook voor respijtzorg en ondersteuning kunt u bij hun terecht. Graag kijken ze samen met u naar de mogelijkheden en gaan ze in gesprek om het aanbod zo goed mogelijk bij uw wensen en behoeften aan te sluiten.

Jonge mantelzorgers

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 – 21 jaar met een papa, mama, broer of zus met een beperking, langdurige ziekte, verslaving of psychische problemen is er de werkgroep Jonge Mantelzorg Losser. Wesley ondersteunt deze werkgroep vanuit Stichting Fundament en organiseert in samenwerking met hen diverse ontspanningsactiviteiten voor jonge mantelzorgers. Eigenlijk zijn deze activiteiten natuurlijk gewoon lotgenotencontacten, maar dat bekt natuurlijk niet zo lekker onder jongeren. De ervaring leert wel dat jeugdigen bij hen herkenning en erkenning vinden voor hun rol als jonge mantelzorger door de laagdrempelige insteek, het niet problematiseren van dingen, de focus op de jeugdige zelf en de gezellige en oprechte sfeer.

Wie zin heeft in een praatje, op zoek is naar informatie, of een specifieke vraag heeft, of zich wil aanmelden als vrijwilliger of voor de mantelzorgwaardering is is welkom op 10 november tussen 10.00 en 13.30 uur in de bibliotheek van ’t Lossershoes.

Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning kunt u terecht op www.stichtingfundament.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.